ZARIO JOJ NOŽ U GRUDI: Roditelji je nagovorili da pruži još jednu šansu nasilnom suprugu, ona mu se vratila, i to je KOŠTALO ŽIVOTA (FOTO)

MARINA

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Beživotna tela Tatjane (46) i Dragana Vasiljkovića (52) pronađena su u utorak oko 18 sati u njihovoj porodičnoj kući u Beloj Palanci, a prema prvim informacijama, sumnja se da je u pitanju ubistvo i samoubistvo koje je počinio muškarac.

Šta se tačno događalo u porodičnoj kući porodice Vasiljković u utorak posle podne, za sada nije u potpunosti poznato.

Prema do sada dostupnim informacijama, pretpostavlja se da je rasprava dvoje supružnika kulminirala kada je Dragan posegnuo za nožem i ubo Tatjanu u grudi. Nesrećna žena je ubrzo izdahnula, a Dragan je, kako se veruje, nakon zločina otišao u susednu prostoriju i obesio se. Njegovo i telo ubijene žene ubrzo pronađena su bez znakova života.

DANAS JE KRSTOVDAN: Ako želite zdravlje i uspeh, jednu stvar obavezno MORATE da uradite

KOBNI POVRATAK

Stravična tragedija završni je čin višegodišnjeg nasilja koje je nesrećna žena trpela. Kako priča izvor “Blica” upoznat sa slučajem, Tatjana je protiv Dragana podnosila prijave za nasilje u porodici, a od maja ove godine Dragan je imao i zabranu prilaska supruzi.

– Tukao ju je, i Tatjana je zbog toga podnosila prijave. Zbog maltretiranja koje više nije mogla da trpi na kraju ga je i napustila – priča naš sagovornik.

Kada je Tatjana konačno smogla snage da ga napusti, Dragan je kukavički pokušao da vrati svoju ženu u porodični dom: molio ju je da mu se vrati.

– Bio je uporan u tome. Na kraju su, kako sam čula, i njeni roditelji podlegli pritisku i sugerisali joj da se pomire, da pruži Draganu i njihovom braku još jednu šansu.

Na kraju krajeva, imali su dve ćerke… Tatjana je to na kraju i uradila, nadala se da će biti bolje – priča naš sagovornik.

LJUBOMORA KAO OKIDAČ

Komšije to dvoje supružnika potvrdile su da Tatjana i Dragan nisu imali skladan brak. Kako su ispričale, ubijena žena bila je domaćica, dok je Dragan bio automehaničar.

– Njegov otac Ilija bio je kamenorezac, bili su dobrostojeća familija. Ali, Dragan je bio užasno ljubomoran na svoju ženu već duže vreme – pričaju komšije.

Bela Palanka

Foto: Fejsbuk

Inače, ovo ubistvo i samoubistvo dogodilo se samo dan nakon što je u beogradskom naselju Kotež Stefan Golubović ubio svoju bivšu devojku Marinu Đuričić, a zatim pucao sebi u glavu. Ubica je pre nekoliko meseci otišao u Norvešku gde je dobio posao, a Marina, koja nije želela vezu na daljinu, postepeno je pokušavala da ga ostavi.

Kada je to učinila, Stefan se vratio u Srbiju, došao u iznajmljeni stan, zatražio je da mu se vrati, a kada je ona to odbila, ubio je hicima iz pištolja. Marina je sahranjena juče na lokalnom groblju.

KRVAVI NIZ

– Da li ju je maltretirao ranije, to ne znam, jer nikada se nije žalila na njega. Znamo da ga je prethodna devojka prijavila policiji jer ju je maltretirao – ispričala je stanodavka ubijene Marine, Janja Ilić.

Njen suprug Stanko pronašao je Marinu u lokvi krvi i ubicu Stefana. Nesrećna devojka odmah je izdahnula, dok se Stefanu lekari i dalje bore za život.

Ova dva stravična ubistva žena samo su poslednja u nizu tragedija koje se događaju u Srbiji poslednjih godina: od početka godine, u Srbiji je ubijeno čak 20 žena.

TURCI POKOPALI ALBANSKO PREKRAJANJE ISTORIJE BALKANA! Dokument OTOMANSKOG CARSTVA iz 15. veka OTKRIVA: Na Kosovu NEMA ALBANACA!

Učini prvi korak, prijavi nasilje!

Niz institucija u Srbiji bavi se sprečavanjem nasilja u porodici. Žene koje se osećaju nebezbedno i koje partneri ili bilo kod drugi maltretira mogu pozvati različite stručnjake koji će im pomoći da prevaziđu problem.

➜ 192 – policija

➜ 0800-100-007 – SOS linija Autonomnog ženskog centra

➜ 011/2656-178 – besp­latna pravna pomoć ženama koje prolaze kroz sudske postupke

➜ 0800-100-600 prijava nasilja u porodici

   

(Dnevne.rs /Izvor:  Bojana Bogosav. Blic)