ZAKLAO NEVENČANU SUPRUGU DOK SU DECA SPAVALA: Jezivi detalji ubistva u Kosjeriću

osumnjičeni

Foto: Fejsbuk

Jelenu Grbić (38) ubio je, prerezavši joj vrat, nevenčani suprug Ivan Radovanović (35). Zbog nasilja nad nesrećnom ženom robijao je devet meseci, izašao i ponovo je istukao i na kraju ubio dok je čekao da ode u zatvor.

– Znali smo da je naopak i preke naravi, da je robijao zbog nasilja i maltretirao i tukao Jelenu, ali da u tom često pijanom, teško mi reći – čoveku, čuči ubica, to nisam mogao pretpostaviti – ovim rečima jedan od komšija Jelene Grbić (38) iz Kosjerića, koja je pretprošle noći zaklana u svojoj kući, priča o njenom ubici Ivanu Radovanoviću (35), koji je pobegao posle zločina i koji se do juče popodne skrivao 50-ak metara daleko od mesta zločina, gde je i uhapšen.

Monstruozno ubistvo koje je diglo na noge Kosjerić se dogodilo maltene naočigled trojice Jeleninih sinova, starih od tri do 18 godina, od kojih je najmlađeg rodila u vanbračnoj vezi sa svojim ubicom.

„ŽAO MI JE ŠTO JE DETE MRTVO“ Požarevljanin priznao da je trudnicu u devetom mesecu ŠUTIRAO U STOMAK

Radovanović je u noći između nedelje i ponedeljka došao u dvorište Jelenine kuće u Ulici Vuka Karadžića.

Razbio je staklo na ulaznim vratima kuće, kroz njih proturio ruku, otključao ih i upao u prostorije.

Foto: Printscreen/Fejsbuk

Nasrnuo je na nju i oštrim predmetom, koji do sada nije pronađen, više puta je posekao po vratu. Potom je pobegao, kako se tokom dana pokazalo, nedaleko.

Najstariji Jelenin sin, Dejan, koga je po nezvaničnim informacijama probudila buka u kući, izleteo je iz sobe koju deli sa braćom u drugu, gde je u lokvi krvi ležala njegova majka.

TRAGEDIJA U ZAJEČARU: Muškarac (60) izvršio samoubistvo zbog dvosobnog stana (INFO)

Otrčao je do Doma zdravlja koji se nalazi sa druge strane ulice i zatražio pomoć, ali kada je lekarska ekipa stigla, Jelena je već bila mrtva. Tada je počela potera za Radovanovićem, a policiji iz Kosjerića jutrom su se pridružile kolege iz okolnih gradova.

Jeleninu kuću okružuje nekoliko domaćinstava, ali niko od meštana tog dela Kosjerića nije čuo da se nešto dešava u komšiluku, a većina njih je za zločin saznala tek juče ujutru.

Dejana (18) i D. G. (14), pričaju komšije, Jelena je rodila u braku sa Milijanom Grbićem, koji je zbog teške bolesti preminuo pre nekoliko godina, a sahranjen je na dan kada je njegova supruga ubijena.

– Posle Milijanove smrti otišla je da živi sa drugim muškarcem, a deca su joj, koliko znamo, u to vreme bila kod rođaka. Kada je napustila tog čoveka, vratila se muževljevoj kući i dovela Ivana Radovanovića, sa kojim je u međuvremenu počela da se zabavlja. Živeli su neko vreme zajedno, Jelena je ostala u drugom stanju, rodila dečaka, a potom se rastala sa Ivanom. Razlog tome, pričala je, bila je njegova nasilna narav, žalila se da ju je tukao, ljubomoran zbog njenih objava na fejsbuku – govorile su nam juče pred kućom Jelene Grbić njene komšije.

Dok su nam oni pričali o monstrumu iz komšiluka, nisu ni slutili da ih u to vreme ubica iz potaje posmatra i motri šta se dešava oko kuće gde je okrvavio ruke. Neki od njih su bili “uvereni” da je Radovanović, kako još uvek nije bio pronađen, “ko zna gde” digao ruku na sebe.

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ: Objavljena fotografija sa obdukcije Davida Dragičevića (FOTO)

Zbog nasilja nad Jelenom, Ivan Radovanović je osuđen na devet meseci zatvora i tu kaznu je izdržao. Nedugo pošto je u februaru ove godine izašao iz zatvora, došao je u Jeleninu kuću i ponovo je pretukao. Za to nasilje nedavno je osuđen pred Osnovnim sudom u Požegi na godinu dana zatvora i ovih dana je trebalo da se javi na odsluženje kazne.

Foto: Printscreen/Fejsbuk

– Bila je zaljubljena u njega, ali su joj ljudi zbog njegovog ponašanja savetovali da ga ostavi. To je naposletku i uradila – govorila nam je komšinica Živana Stefanović.

Ova žena je jedina imenom i prezimenom stala iza svojih reči, dok su drugi insistirali na anonimnosti strahujući od ubice. A ne znajući da ih on posmatra.

Pretpostavka je da je Radovanović, koga poznaju kao sklonog čašici, u noći kada je ubio Jelenu bio pod dejstvom alkohola. Prema informacijama do kojih je došao “Blic”, ubica se pre nego što je počinio zločin pojavio u jednom kosjerićkom ugostiteljskom objektu, gde ga osoblje nije uslužilo jer je, navodno, bio mnogo pijan.

Jelena Gavrilović bila je korisnik pomoći Centra za socijalni rad u Kosjeriću i nigde nije radila. Najstariji njen sin, rekli su nam poznanici, zbog teške materijalne situacije je, kad bi mu se ukazala prilika, radio kao nadničar da bi pomogao majci da prehrani braću.

TEŠKA SUDBINA SVIREPO UBIJENE ŽENE: Ubica PREREZAO VRAT dan uoči godišnjice sahrane prvog muža

Ubica se krio u komšijinoj šupi

Juče oko 14.30 sati jedan Jelenin komšija, čije se domaćinstvo lepi uz Jelenino, pokušao je da uđe u svoju šupu, ali su vrata bila blokirana.

U strahu da bi se tu mogao skrivati ubica, pozvao je policiju koja se u to vreme spremala da frontalno pretraži deo Kosjerića oko lokalnog groblja.

DETALJI ZLOČINA KAKAV POŽAREVAC NE PAMTI: Šutirao trudnicu u stomak, pa gostima pijan na slavi pričao da je beba umrla na porođaju!

Patrola je razvalila vrata koja je, ispostavilo se, Radanović blokirao prekrupačem, i pronašla ga u gornjem delu šupe, odakle je, kroz crep koji je izvukao sa krova, pratio šta se dešava napolju. Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs, Vladimir Lojanica)