VRŠNJAČKO NASILJE U BARAJEVU: Roditelji su nam rekli da je pretučemo, oni znaju sve?!

nasilje

Vršnjačko nasilje u Barajevu, Foto: Printscreen

Vršnjačko nasilje koje se dogodilo u školi u Barajevo dešava se, tačnije objavljuje u nastavcima. 

Posle prvog snimka nasilje se nastavljalo. 

Naime, na Instagramu se pojavljuju iznova novi snimci, sa ovek slilčnim licima i scenariom – grupa devojčica, tuče, šamara i šutira vršnjakinju. Na jednom od snimaka one joj sve vreme pričaju da klekne pred njih, a kada ona to odbija, brutalno je tuku.

Inače, u opisu jednog od videa stoji objašnjenje da su devojčicu pretukle jer ih je pogledala. Nakon toga su je sačekale i prebile. Devojčici u jednom trenutku u video-snimku kreće krv na usta.

Na društvenoj mreži Instagram sada je objavljena i prepiska koja je navodno nastala sa korisnicom Instagrama i jednom od devojčica koje su vršile nasilje.

Navodno, neko je pitao mladu devojku koja je vršila nasilje “da li su njihovi roditelji saznali”, a stigao je odgovor: “oni su me posavetovali i podržavaju me u tome”.

Ova slika je objavljena kao stori, a čeka se reakcija svih nadležnih organa.

foto: Printscreen

Inače, nasilnice tvrde da su imale razlog da prebiju vršnjakinju. Ranije smo objavili prepisku koja to potvrđuje.

Podsetimo, na jednom snimku vršnjačkog nasilja primećuje se da vršnjaci nisu reagovali dok se devojčica tresla i plakala, što je, kako slučaj vidi psiholog Aleksandra Janković, posledica prevelike izloženosti dece scenama nasilja na internetu, televiziji…

“VODIM MAJKU, ONA NIKADA NIJE BILA NA MORU” Kikinđanin je reanimirao Amerikanku 45 MINUTA na letu Rim-Atlanta, a sada mu je stigla nagrada

– Ona to usvajaju kao model ponašanja i onda nastane problem – prag tolerancije je snižen, nervoza je izraženija, a tako dolazi do ishitrenog sukoba – istakla je Jankovićeva i dodala da roditelji moraju biti primer svojoj deci i naučiti ih pravilnom ponašanju. Takođe, vratiti se onoj staroj “pametniji popušta”.

Podsetimo, snimak koji je objavljen na društvenim mrežama nastao je u dvorištu OŠ “Knez Sima Marković”, a napadnuta tinejdžerka i jedna od devojčica koje su je tukle su učenice Srednje škole Barajevo, i idu u isto odeljenje. Druga nasilna devojčica učenica je jedna srednje škole sa Zvezdare.

     

(Dnevne.rs/izvor: Espreso.rs)