Vlasnik staforda koji je napao đake u Nišu: “Moj pas je umiljat, moja ćerkica ga jaše”

ujed

Foto: Pixabay

“Nikog nije ugrizao, to mu nije bila ni namera, jer uopšte nije krvoločan. Dokaz za to je i to što ga je direktor lako uhvatio i namakao mu omču”

Nišlija Dmitar Z. vlasnik „staforda“ koji je jutros napravio uzbunu u školi „Njegoš“ uletevši u dvorište i lakše povredivši troje dece, tvrdi da mališani nisu bili ni u jednom trenutku ugroženi jer je, kako naglašava, njegov „staford“ izuzetno umiljat.

 – On je lud za loptom, verovatno je video da se deca igraju pa je dotrčao do njih. Iako je vrlo socijalizovan nije navikao na gužvu pa se verovatno uznemirio. Nikog nije ugrizao, to mu nije bila ni namera, jer uopšte nije krvoločan.

– Dokaz za to je i to što ga je direktor lako uhvatio i namakao mu omču. To je u stvari pas moje ćerkice, ona ga jaše, ma sa njim nikad nije bilo problema – kaže Dmitar.

Komentarišući razloge zbog kojih se pas našao na ulici, ističe da je životinja bila bezbedno zbrinuta, ali da je pobegla iz kaveza.

NOVI DETALJI DRAME U NIŠKOJ ŠKOLI: Staford pregrizao žicu boksa, pretrčao kilometare, a onda NAPAO troje đaka!

– On ima ključ na kavezu ali je šapom uspeo da otvori bravu, progrize žicu a onda izadje na ulicu – objašnjava Nišlija koji će nestašluk svog ljubimca platiti šest hiljada dinara, koliku mu je kaznu „odrezala“ komunalna milicija.

– Sve troje dece zadobilo je lakše povrede i nakon bolničkog sagledavanja otpušteno je na kućno lečenje. Staforda je savladao direktor škole Bojan Krstić skinuvši kaiš sa pantalona od kojeg je napravio omču i namakao ju je psu.

     

(Dnevne.rs/Izvor: D.K., Telegraf.rs)