VEDRANA JE POZDRAVILA MAJKU I IZAŠLA, A OD TADA JOJ SE GUBI SVAKI TRAG: Porodica u suzama moli za pomoć

nestanak

Foto: Youtube/Printscreen/ BN TV

Tračak nade ulila je informacija da je krajem decembra devojka nalik Vedrani viđena na Ozrenu.

– Da li je ona, ko li je, ko zna. Molim sve ljude dobre volje ako išta znaju da jave u najbližu policijsku stanicu. Verujem da je ona živa, od početka, i verovaću u to sve dok je, ne daj bože, ne vidim mrtvu – rekao je otac Zdravko Damjanović.

Kaže da je tog kobnog dana Vedrana ustala rano, pričala s majkom i otišla. Imala je na sebi tuniku, helanke, a na nogama samo čarape.

– Poljubila je majku, rekla joj da će skočiti u Savu i da ne može više da živi. Majka je trčala za njom, ali joj je rekla da ne trči, jer je neće stići. Ne zna se da li je skočila u Savu, ali nije mogla stići do Save, jer smo sin i ja odmah išli za njom autom. Tražili smo je na Ivicima, u Grčici… Nigde je nismo mogli naći. Ni dan danas je nema nigde – kaže Zdravko.

CARINIK NA GRADINI PRIMETIO ČUDNO POSTAVLJENE PATOSNICE U AUTU DRŽAVLJANINA BUGARSKE: Odmah je pozvao pojačanje i MEDICINSKU pomoć (FOTO)

– Tu se svaki trag gubi. Sumnjam da ju je neko strpao u kola i odveo dalje – rekao je Zdravko.

Biljana Spasojević, Vedranina sestra, kaže da su nešto više od mesec dana nakon Vedraninog nestanka dobili prvu informaciju i da je ona u njima probudila nadu da je živa.

– Ljudi su pričali da su na Ozrenu u selu Turija videli devojku koja je prošla i rekla da se izgubila. Po fotografiji koju su im pokazali misle da je to 90 odsto naša Vedrana. Molim sve koji su je videli da nam jave. Prošlo je mnogo vremena, možda ona više i nije blizu Ozrena, ali ako je iko igde primetio devojku molim da javi na broj 122, najbližoj policijskoj stanici – kaže Spasojevićeva.

Ronioci su pretraživali korito Save, policija je pretresla celo naselje Grbavicu, u potragu su bili uključeni i Civilna zaštita i Crveni krsta, ali uzalud.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacionog centra Policije Brčko distrikta, kaže da sve mere koje su preduzeli nisu do sada dale rezultate, a podseća da su zatražili i pomoć javnosti u traženju nestale devojke.

Vedrana Damjanović živela je sa roditeljima u naselju Ivici u Brčkom. Od kuće je otišla 13. novembra prošle godine od kada joj se gubi svaki trag.

I KAMEN BI ZAPLAKAO: Poslednji pozdrav psa koji se OPRAŠTA od svog UMIRUĆEG VLASNIKA (FOTO)

Prema podacima koje je saopštila Policija Brčko distrikta, visoka je oko 165 centimetara, ima dugu crnu kosu i srednje je građe. Na sebi je imala šarene helanke, sivo-crnu tuniku i bila je bosonoga.

       

(Dnevne.rs/Srbija Danas/Izvor: Srpska Info)