VAŽNA ODLUKA JE NA PRETUČENOJ DEVOJCI: Probio je Ivani pluća, polomio 4 rebra, ostavio u ranama i opekotinama, a sada se traži da još ostane u pritvoru

batine

Foto: Printscreen Facebook

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu traži od Osnovnog suda u ovom gradu produženje pritvora za Đorđa Lackovića (24) za još 30 dana, saznaje Telegraf.rs. Podsetimo, on je pre mesec dana pretukao sboju devojku Ivanu Filipović (22).

Lacković je uhapšen 12. marta nakon što je svoju devojku Ivanu brutalno pretukao u u iznajmljenom stanu u Novom Sadu u kojem su zajedno živeli. Tužilaštvo je posle salušanja protiv njega podnelo krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici, a Osnovni sud u Novom Sadu mu je odredio pritvor od mesec dana koji ističe sutra.

Tužilašto tereti Lackovića po članu 194. stav 3 Krivičnog zakonika, za koje delo je zbog teških telesnih povreda zaprećena zatvorska kaznu u trajanju od dve do deset godina.

Mnogo ga je zabolelo kad je video fotografiju bivše žene sa drugim muškarcem: Zar moja Ana i Milana da drugog zovu tata (FOTO)

Kako je ranije objavljeno Ivana je zadobila teške povrede – probijeno plućno krilo, polomljena su joj četiri rebra, ubodnu ranu na butini i opekotine na rukama.

nasilnik

Facebook

OPORAVLJA SE KOD DRUGARICA

Posle osmodnevnog lečenja na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici zbog obaveznih kontrola ona se nije vratila u svoje selo Banovo Polje kod Bogatića. Oporavljala se u iznajmljenom stanu najboljih drugarica Ljubice i Jovanke Pantelić.

Od izlaska iz bolnice Ivana je nedostupna medijima, a svoju verziju događaja ispričala je jedino javnom tužiocu.

SAMA ĆE DA ODLUČI ŠTA ĆE DA PREDUZME

Proteklog vikenda je prvi put bila kod roditelja u selu. Ivanin otac Dragan kaže da se potpuno oporavila, ali povremeno ima bolove zbog povrede rebara.

“OVO JE NAJUZVIŠENIJA I NAJPOTRESNIJA SLIKA SRBIJE DANAS!” Darkov status o baki na pijaci zapalio društvene mreže

On otkriva da će Ivanu na sudu zastupati advokatica iz Novog Sada koju je ona angažovala, ali da porodica neće uticati na nju da dodatno tereti Lackovića zbog prebijanja i povreda koje joj je naneo.

– Punoletna je i neka sama odluči šta će preduzeti – rekao je on.

batine

Foto: Facebook/ Ivana Filipović

Iz Osnovnog javnog tužilaštva i Novom Sadu za Telegraf navode da je u toku istraga protiv Lackovića zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz člana 194. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, da je ispitan svedok oštećena Ivana Filipović, kao i da je od strane ovog Tužilaštva, na osnovu čl. 214. st. 2. Zakonika o krivičnom postupku, Osnovnom sudu u Novom Sadu stavljen predlog za produženje pritvora za još 30 dana.

(Dnevne.rs/Izvor: D.G., Telegraf.rs)