VALDETE DALA TETKI 12.000 EVRA DA IH SVE SAHRANE: Detalji masakra, policajka danima planirala KRVAVI DAN!

Gnjilane

Foto: Facebookprintscreen/ValdetaBlaca

Nove informacije koje albanski mediji na Kosovu iznose otkrivaju da je policajka Valdeta Blaca, koja je iz službenog pištolja usmrtila dvojicu rođene braće i roditelje u Gnjilanu, u vreme između ubistva svoje porodice i samoubistva, sprečila tetku i njenog sina da uđu u kuću i zateknu tela.

Da bi ih odgovorila od ulaska u kuću, ona je rekla da su članovi njene porodice zauzeti, a da ona žuri.

Valdete, koja je sa po dva hica iz pištolja ubila braću Blerima (33) i Fisnika (34), od kojih je jedan spavao, a onda i roditelje majku Hanife (66) i oca Zećira (70) bila je sama sa njihovim telima u kući nekoliko sati.

Kada je na vrata zakucala njena tetka Valdete ju je, plašeći se da će videti tela svojih bližnjih, oterala rekavši da su ukućani zauzeti, a da ona žuri. Zatvorila je vrata, a tetka i njen sin krenuli su da se udaljavaju i onda su čuli pucanj. To je bio trenutak kada je Valdete presudila sebi hicem iz pištolja. Odmah su pozvali policiju koja je zatekla užasan prizor.

CRNOGORSKI OFICIR ODBIJA DA SE ODREKNE VERE: “Kakav bih ja bio vojnik da se plašim sankcija ili osvete”

Portal “Reporteri” naveo je da je policajka duže vreme planirala zločin i da je prethodnog dana pitala tetku koliko košta sahrana i navodno joj dala 12.000 evra, ne govoreći joj zbog čega. Ispostavilo se, navodno, da je taj novac bio namenjen za sahranjivanje cele porodice.

U medijima na albanskom pojavila je i informacija da je policajki bilo oduzeto oružje ali da ga je ona krišom uzela u utorak i otišla kući kako bi počinila zločin.

Podsećanja radi, komšije su u utorak ispričale i drugi mogući scenario ubistva, prema kom je policajka došla s posla i zatekla brata Blerima kako puca na članove porodice. Kako bi ga sprečila, ona ga je ubila, a zatim je presudila i sebi.

Međutim, pojedini zvaničnici demantovali su ove navode tvrdeći da je na licu mesta pronađeno samo jedno oružje, njen službeni pištolj, da su svi članovi porodice ubijeni sa po najmanje dva hica i da je pištolj pronađen u njenoj ruci.

Zbog duga Nenad je umalo ostao bez ovaca i krmače: Komšije su sve platile, a čovek završio u bolnici

Nakon što je obnarodovano da je policajka trebalo da bude premeštena na drugo radno mesto zbog psihičkih problema koje je imala, četiri osobe iz Policijske stanice Gnjilane su suspendovane.

Razrešen je, prema pisanju “Gazete Ekspres”, komandir kosovske policije iz gnjilanske regije Alban Ramuši, njegov zamenik Naser Rahmani, šef opreacija Negovan Mihajlović i Ćavit Azizi iz civilnog štaba.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)