UŽAS U PANČEVU: Labrador lutalica OTKINUO POLA LICA devojčici (3), baka je jedva otrgla iz čeljusti!

pas

Foto ilustracija: Dnevne.rs/Pixabay

Darija B. (3) operisana je nakon što ju je lutalica izujedala po glavi i vratu dok je s majkom i bratom bila kod babe na prazničnom ručku

Darija B. (3) teško je povređena kad ju je u nedelju u naselju Stari Tamiš u Pančevu izujedao labrador lutalica dok se nalazila kod bake Snežane Bihler na proslavi katoličkog Uskrsa.

Napad se dogodio oko 17.30 časova u Kestenovoj ulici, a devojčica je hitno prevezena u Institut za majku i dete, gde su je lekari operisali punih pet sati.

Devojčicina baka Snežana objašnjava  da se horor dogodio kad su joj u nedelju u posetu došli unuci, Darija i njen dve godine stariji brat, s majkom.

– Deca su sa majkom, mojom snajom, koja je teško obolela od raka, došla na uskršnji ručak. Bila sam u kuhinji kad je Darija s bratom izašla napolje. Odjednom se čula jeziva vriska. Istrčala sam napolje i na metar od vrata videla psa kako ujeda unuku. Otrgla sam ga od nje i unela u kuću da je umijem. Plakala je i vrištala, a lice joj je bilo krvavo – priča potresena baka i dodaje da je devojčica hitno prevezena u beogradsku bolnicu.

AMERIKA JE PRIZNALA KOSOVO KAO DEO SRBIJE – ALBANCI ZBUNJENI!? Evo koji dokument TO ZAISTA potvrđuje (INFO)

– Ima teške povrede lica, glave i vrata. Kako ju je ujeo, bukvalno joj je otrgao kožu s lica, ali, srećom, sve su lekari uspeli da vrate. Objasnili su mi da je malo usna problematična, ali i desna slepoočnica. Lekari se nadaju da će sve biti kako treba – rekla je uplakana žena i navela da je ostavila devojčicu s majkom u bolnici, a da će ona čuvati njenog brata.

Ogorčena Snežana dodaje da su više puta zvali komunalno, upozoravajući na problem sa psima lutalicama, ali da niko nije reagovao.

– Ne mrzim pse. Moj suprug je stradao spasavajući našeg psa, ali pre nedelju dana imali smo napad psa na dete u kraju i niko nije odreagovao kako treba. Ne znamo šta da radimo s kučićima, kojih je u našem naselju mnogo – priča Snežana Bihler.

Komšinica Dragica Stanojević prepričala je dramu koja se na Uskrs desila u Snežaninom dvorištu.

– Devojčica je izašla s hranom i pas je skočio na nju. Tri puta je bio veći i teži od nje. Sve je trajalo nekoliko sekundi i bilo je strašno. Kad sam prišla, usledio je veći šok jer je dete od krvi koja joj se slivala u usta počelo da se guši. Uspravila sam je i peškirima pokušala da zaustavim krvarenje. Držala sam dete u rukama, plakala je, a onda je odjednom utihnula. Uplašila sam se najgoreg, ali sam ubrzo shvatila da diše. Verovatno je, mukica, od stresa ostala bez svesti – ispričala je komšinica i dodala da je labrador koji je izujedao Dariju dve godine u njihovom kraju.

Povređena devojčica

POVREĐENA DEVOJČICAFOTO: FACEBOOK

– Neko ga je tu izbacio. Bio je miroljubiv, igrao se s decom. Ne znam šta mu je bilo u trenutku – kaže ona.

UMRLICA ZA BORU ČORBU: JEZIVA poruka koje se svi gnušaju (FOTO)

Zoohigijena
Pas lutalica

Radnici pančevačke Zoohigijene u nedelju su nakon poziva policije došli u Stari Tamiš i uhvatili nečipovanog labradora koji je napao devojčicu.
– Pas je smešten u prihvatilište, gde će biti utvrđeno da li je bolestan od nečega, kao i da li ima besnilo. Utvrđeno je da to nije vlasnički pas, već lutalica – rekao je naš izvor.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, J. Rafailović-J.Ivić)