UŽAS U CENTRU NIŠA: Leševi trule van hladnjače, izvađeni organi spakovani u kese i kutije…

tela

Foto: Kurir

Zbog kvara hladnjača nekoliko mrtvaca i dalje leži po hodnicima, kojima se širi nesnosan smrad, a nadležni obećavaju da će problem biti rešen sledeće nedelje

Tela pokojnika ostavljena van hladnjače, izvađeni organi spakovani u najlon kese i kutije, mrlje osušene krvi po zidovima i podu kapele prizori su koji su pre nekoliko dana, po drugi put, zaprepastili ekipu sanitarne inspekcije, koja je, po prijavi građana, ponovo upala u nišku kapelu, kojom gazduje JKP „Gorica“.

Isti prizor inspektori su zatekli i pre skoro godinu dana, kada je, takođe zbog kvara na hladnjači, nekoliko leševa, ali i odsečenih delova tela ostavljeno u hodnicima kapele. Situacija se očigledno do danas nije bitno popravila, a nadležni obećavaju da će problem sa hladnjačama biti rešen sledeće nedelje.

Babićev vozač “leteo” 170 na sat?! Od Niša do naplatne rampe Doljevac stigao za samo 7 minuta

Nestao zapisnik

Zoran Milojković, direktor JKP „Gorica“, kazao je za Kurir da bi situacija trebalo da bude sanirana najkasnije u utorak.

Foto: Kurir

– Ne bih da spominjem na šta sam sve naišao po dolasku na funkciju direktora, na kojoj sam tri meseca, ali moram da primetim da nakon mog postavljenja u arhivi nije bilo zapisnika sanitarne inspekcije koja je pre skoro godinu dana zabeležila sve nedostatke i naložila da se otklone. Ne bih da istražujem, ali prava je enigma kako je taj papir nestao. Sumnjam da je ta prijava inspekcije od mene sakrivena, a bila je u februaru 2018. godine. Niko nije naveo ovde da je to problem. Sada je četiri ili pet tela smešteno u prostoriju za pripremu pokojnika jer je kapela od dolaska inspekcije postala pravo gradilište. Kreči se, menjaju se lajsne, a krenulo se i sa popravkom te dve hladnjače, tako da u ponedeljak ili utorak moći ćemo da kažemo da je situacija sanirana – priča Milojković.

Problemi

On kaže da je naišao na gomilu problema, ali da je odgovoran samo za ono što se događalo u poslednja tri meseca.

– Za ove dve hladnjače koje ne rade uspeo sam za dva i po meseca da prikupim nekoliko ponuda, pored svih problema na koje sam naišao. Ja sam video taj nestali zapisnik tek pre dva ili tri dana, kada mi je sanitarna inspekcija to pokazala. Što se tiče prokišnjavanja u jednoj prostoriji, mora da se skine lim sa krova i da se krov u tom delu rekonstruiše – rekao je Milojković.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Marko Stiljković)