UŽAS U BORU! Dečak (9) upao u jamu napuštenog borskog površinskog kopa duboku oko 300 metara

DNEVNE

Foto: Dnevne.rs

Devetogodišnji dečak upao je danas u jamu napuštenog borskog površinskog kopa, odakle je izvučen posle dva sata.

Dečak je upao u jamu, duboku oko 300 metara, oko 16 časova, a njega su izvukli pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice.

Kako prenose “Večernje novosti”, dečak je prebačen u borsku bolnicu, a potom i na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

Spasioci su stigli do dečaka, koji je bio u svesnom stanju, ali sa brojnim povredama i sa znacima hipotermije.

Baka Stojana (82) dočekala Novu godinu u mraku i pod ćebetom! Zbog duga od 22.000 dinara isključili joj struju

Jedan od spasilaca je rekao da su sa koritom za spasavanje počeli da se spuštaju u provaliju. Dete su smestili u korito i potom su započeli akciju izvlačenja.

Dečak je, kako se navodi, odmah prebačen u Opštu bolnicu u Boru gde su mu konstatovane povrede lobanje i hipotermije, nakon čega je hitno upućen u Beograd na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

Očevici navode da se dečak igrao sa drugovima na obodu starog, napuštenog površinskog kopa, koji je potpuno neobezbeđen.

IVANU (23) JE UBIO NEISPRAVAN BOJLER?! Stručnjaci upozoravaju na šta treba obratiti pažnju

– Dečak se drugovima igrao na obodu starog, napuštenog površinskog kopa, koji je potpuno neobezbeđen. Čuli smo samo vrisak i videli našeg druga kako se kotrlja niz strminu, pre nego što se zaustavio gotovo 300 metara niže – ispričali su očevici.

Ovo nije prvi put da se ovekve nesreće dešavaju, a zabeleženo je i da su dva lica, u poslednjih pet godina, nastradala nakon pada u napušteni površinski kop rudnika bakra u Boru, navode “Novosti”

(Dnevne.rs/Izvor: Novosti)