UŽAS PRENET U SUDNICU: Skidanje do gole kože i diranje noža na suđenju Neđeljku Đuroviću

ubistvo

Foto: Facebook

Suđenje Neđeljku Đuroviću (31) povodom optužbi za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem policajca koji je učestvovao u njegovom hapšenju, ubrzo nakon ubistva.

Pitanja za policajca Gorana Vidakovića imao je i optuženi, koji je najpre hteo da policajac kaže da li je tokom ispitivanja u policiji on (Đurović) presvlačen više puta i bio ostavljen go.

Svedok je odgovorio da jeste traženo da skine garderobu i da mu je data druga, ali da nije tačno dugo sedeo go i da je maltretiran.

Na pitanje Đurovića da li mu je bila data garderoba ubijenog Mileusnića, policajac je odgovorio da to nije moglo da se desi, a odrečno je odgovorio i na treće pitanje da li ga je drugi policajac tukao.

PROČITAJTE JOŠ: PREDRAG KON: Evo koliko može da traje treći pik korone i koja 3 grada u Srbiji su kritična

“U mom prisustvu ga niko nije tukao”, rekao je Vidaković, nakon čega su mu pitanja postavili sudija i Đurovićev branilac.

Policajac je odgovarajući na pitanja rekao da nije moguće da je od optuženog traženo da pokaže nož kojim je izvršeno ubistvo dodirujući ga, a kako je to tvrdila odbrana. Na zahtev branioca, detaljno je opisao kako je policija došla do Đurovića i uhapsila ga. Naime, objasnio je da su nalog za hapšenje dobili pre svega nakon iskaza kasirke u jednoj radnji, koja je rekla da je lice sa fotogafije bilo kod nje u radnji s krvavim rukama i novčanicama.

Đurović je u februaru na početku suđenja negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru na smrt izbo nožem Mileusnića. Uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

PROČITAJTE JOŠ: HRVATI OPASNO PROVOCIRAJU! Zagreb pojačava svoje trupe na Kosovu

Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Tanjug)