UTOPIO SE ZAJEDNO SA KOLEGOM U RIBNJAKU: Ovo je nastradali Veljko (23), priskočio u pomoć pa izgubio život

tragedija

Foto: Facebook

Dvadesetogodišnji Veljko Vujasković iz sela Neuzina i Tito Novak (58) iz susednog mesta Sutjeska, u opštini Sečanj, nedaleko od Zrenjanina, utopili su se u subotu trećeg oktobarskog dana, u jednom od 16 jezera ribnjaka “Sveti Nikola” u Neuzini.

Po sunčanom, ali i vetrovitom danu, radnici pomentog ribnjaka, primetili su beživotno telo Tita Novaka, kako pluta po površini vode, alarmirana je policija, a ronioci specijalne jedinice Žandarmerije iz Beograda, telo mladog Veljka Vujaskovića, pronašli su i izvukli iz vode jezera, oko 16 časova.

Zvaničnih potvrda o uzrocima ove tragedije za sada nema,  obzirom da se tek očekuju rezultati obdukcije i izveštaj veštaka, ali nezvanične priče ukazuju da je starijem ribaru Titu Novaku iz Sutjeske, koji je otac dva sina, pozlilo u čamcu i da je imao infarkt, pa je mlađi kolega, kada je ispao iz čamca, skočio u vodu za njim, u nameri da mu pomogne, a nije bio dobar plivač.

PROČITAJTE JOŠ: JERMENSKI PREMIJER UPOZORAVA EVROPU: Turci obnavljaju carstvo, čekajte ih u Beču

Muk i neverica u Neuzini, pitomom banatskom selu, iz kojeg je dvadesettrogodišnji Veljko, koji je u porodičnoj kući živeo sa ocem i bakom.

– Bio je mlad, pun života i planova, human i po svemu sudeći ni jednog trena nije razmišljao o tome, da li da priskoči u pomoć starijem kolegi, kojem je kako čujem, pozlilo u čamcu na sred jezera, u kojem su bili – priča meštanka Neuzine, insistirajući da valja sačekati zvanične rezultate istrage.

 

(Dnevne.rs/Novosti)