Uhapšen Malčanski berberin na malčanskom groblju!

Malčanski berberin, Foto: MUP

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, za kojim se tragalo zbog sumnje da je na teritoriji Niša izvršio krivično delo otmice, pronađen je nakon intenzivne potrage i to u selu Malča, i to na malčanskom groblju, danas 5. januara, uoči Badnjeg dana.

Ranije danas, policija je dobila dojavu od komšija da je Berberin viđen na 300 metara od svoje kuće.

Njegova pojava prestravila je jednog od komšija, ispred čijeg ulaza se našao

I on nije jedini koji ga je video, jer je drugi komšija posvedočio da je Ninoslav protrčao kroz njegovo dvorište.

Malča je blokirana, policija je pretražila celo selo.

Komšija kaže da je Ninoslava jasno prepoznao, jer ga poznaje od detinjstva, ali da je njegov izgled sada potpuno drugačiji, šokantan i iznuren.

– Imao je bradu, lice upalo, izmršavio je strašno. Bio je u crnoj garderobi. Sav je bio zamazan blatom. Kad me je video, stuštio se ka kapiji, pa istrčao na ulicu – kazao je komšija koji je želeo da ostane anoniman.

U potragu je bilo uključeno više od 300 policajaca iz Niša i Zaječara, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere.

Prethodno su pretražena sela Podvis i Rgošte u okolini Knjaževca

Policija je ranije saopštila da je on poslednji put viđen u okolini Knjaževca.

Jovanović je, inače, bio u zatvoru od 2006. do 2018. godine na izdržavanju kazne zbog silovanja. Jovanović je višestruki silovatelj povratnik.

Jovanović je u Višem sudu u Beogradu polovinom marta ove godine osuđen na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja žena putem društvenih mreža, dok je za druga dva dela proganjanja oslobođen optužbi. Njemu je tada oduzet mobilni telefon kojim je komunicirao sa ženama.

Ninoslavu Jovanoviću, koji se u pritvoru bio od oktobra prošle godine, sudilo se tada zbog sumnje da je putem društvenih mreža i posredstvom aplikacija Mesindžer i Vajber, proganjao i uznemiravao više devojaka i žena, zbog čega su mu u oktobru prošle godine stavljene lisice na ruke. On se sumnjičio da je proganjao žene tako što im je slao poruke različite sadržine i u njima, između ostalog, tražio da mu za novčanu nadoknadu pošalju svoju kosu ili dozvole da ih on šiša.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)