UBIO DEČAKA I OCA TROJE DECE: Građani Niša tvrde da je Beograđanin (19) danima DIVLJAO I VOZIO KAO LUDAK kroz grad!

Niš

Foto: Kurir, Privatna Arhiva

N. S. (19) iz Beograda velikom brzinom vozio „audi“ i na trotoaru pokosio Andreja Prekljušaja (12) i Dejana Ilića (48), koji su preminuli od teških povreda

Andrej Prekljušaj (12) i Dejana Ilić (48), obojica iz Niša, poginuli su kada je na njih „audijem“ velikom brzinom naleteo N. S. (19) iz Beograda. Dečak i Ilić, koji je, inače, otac troje dece i lider sindikata Sloga, preminuli su od teških povreda, dok je vozač uhapšen.

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 20.40 na Bulevaru Medijan. Prema prvim informacijama, N. S. je vozio tri devojke.

– „Audi“ se po pljusku kretao velikom brzinom, veruje se da je navodno išao čak 180 kilometara na sat! Automobil je proklizao po vlažnom kolovozu, skrenuo na trotoar i pokosio pešake. Od siline udarca dete je preleteo iza ograde u dvorište „Vodovoda“ i ostalo mrtvo na mestu, dok je Ilić preminuo u Kliničkom centru u Nišu – kaže za Kurir izvor iz istrage.

PROČITAJTE JOŠ: TUGA: Ovo je poslednja objava doktora Nenada (37) koji je danas umro od posledica korone (FOTO)

Majka dečaka, koja je došla na mesto nesreće, predosetila je tragediju, jer je upravo tada mališan otišao do obližnje prodavnice kako bi kupio punjač za baterije i hranu za pse. Nije znala da je stradao, a krenula je da ga traži jer se nije vratio kući.

Baka mališana Ljiljana Kostadinović kaže da je njen unuk otišao u kupovinu. – Išao je u nedelju da kupi puzle. Preksinoć sam mu rekla da ne ide jer je počela kiša. Rekao je: „Dolazim za 20 minuta.“ Sigurno nije video tog ludaka koji se, kad ih je udario, kako sam čula, vraćao dva-tri puta nazad jer je vozio neke devojke. Čula sam i da su neki građani zvali policiju prethodnih dana zato što je neki ludak jurio kolima gradom. I onda je udario mog unuka i čoveka koji su samo išli trotoarom – priča očajna Ljiljana i dodaje:

PROČITAJTE JOŠ DOKTORKA HITNE POMOĆI UPOZORAVA: Ako vas koža svrbi, odmah se javite lekaru, može biti SIMPTOM OPASNIH BOLESTI

– Moja ćerka Vesna je tačno predosetila, počela je da plače. Otišla sam tamo, jedna policajka je zvala urgentni. Moja ćerka je sela na beton i plakala, trenutno je pod lekovima, kaže baka Ljiljana

Dejan Ilić (48), poverenik Udruženih sindikata Srbije Sloga za južnu Srbiju i predsednik sindikata Sloga u jednoj fabrici, stradao je u ovoj nesreći.

– Radnici su šokirani jer je stradao divan čovek, otac troje dece, koji je samo išao trotoarom, a pokupio ga je Beograđanin koji je ovde došao da se iživljava. Svi pričaju da je nekoliko dana vozio kao ludak niškim ulicama – kaže kolega. – Dejan je bio veliki čovek, veliki borac, odličan sindikalac, dobar prijatelj i saradnik. Otac je troje divne dece – kažu sindikalci.

Advokatica uhapšenog

Nije video pešake

Sandra Rajković, advokatica uhapšenog N. S., kaže da je još rano za zaključke. – Oni su porodično bili u Nišu u poseti kako bi proslavili Novu godinu. Trebalo je juče da odu za Beograd, ali su ostali još jedan dan. On nije ni video pešake, jer ih je verovatno udario zadnjim delom auta, jer mu je auto proklizao zbog velike količine vode na kolovozu – kaže Rajković.

N. S. je kao dete stanovao u Mirijevu, a komšije objašnjavaju da se ta porodica odselila drugi deo naselja. – Majka mu je stara Mirijevka, a otac Nišlija – navode komšije.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)