TUŽILAŠTVO SUMNJA DA MARJANOVIĆI MANIPULIŠU MALOM JANOM: Izgovarala reči koje dete ne bi trebalo da zna

Printskrin: TV Pink, Foto: Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Nova optužnica protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je ubio Jelenu Krsmanović, dopunjena je poslednjim svedočenjem njihovog deteta. Međutim, tužilaštvo sumnja da je dete instruisano kako da priča sa tužiocem.

Kako saznajemo, svedočenje devojčice, koje je obavljeno prošle nedelje u tužilaštvu, od krucijalnog je značaja za dalje krivično gonjenje Zorana Marjanovića jer ukazuje na to da su na Janino mišljenje i viđenje dana ubistva uticali članovi porodice Marjanović.

– Oni su instruisali dete šta i kako da kaže da bi bila odbrana. Nadali su se da će devojčica da izvuče tatu, učeći je šta i kako da priča – kaže izvor „Blica“.

NEMAČKI RATNI VETERAN: Ubijao sam srpsku decu na Košarama, snajperom iz velike daljine (FOTO) (VIDEO)

Više tužilaštvo je ovim iskazom dopunilo optužnicu kojom tereti Marjanovića za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora. Optužnica je u sredu stigla u Viši sud u Beogradu, koji će razmotriti da li će je ovaj put prihvatiti.

Više javno tužilaštvo svedočenje male Jane (7), ćerke ubijene pevačice Jelene Krsmanović, vidi kao ključni dokaz protiv njenog oca Zorana jer smatra da je dete instruisano.

ćerka

FOTO: EMISIJA POD SJAJEM ZVEZDA / PRIVATNA ARHIVA

NAUČENE REČI

– Devojčica je na saslušanju koristila reči neprimerene za njen uzrast. Govorila je „pritvor“, „okrivljeni“… što jasno ukazuje na to da je na nju ostavilo traga to što dve godine od ubistva majke živi sa porodicom okrivljenog. Ceo njen iskaz može da se protumači na isti način – devojčica je naučena šta i kako da govori – kaže izvor „Blica“ upoznat sa istragom.

Prema njegovim rečima, tako naučeno dete zapravo je upotrebljavalo iste reči koje su tokom istrage govorili i sami Marjanovići.

– Devojčica je odmah na početku saslušanja ispričala da je njen tata u pritvoru jer su ga „pogrešno okrivili neki ljudi koji lažu“ i „novinari“, kao što su pričali Marjanovići. Ona je ispričala da je njena mama otišla da trči, a da su posle nekog vremena ona i Zoran videli da je nema, nakon čega su je tražili. Sve što je pričala izgledalo je pripremljeno, a često bi znala da se zbuni na nekim pitanjima koja se tiču nestanka njene mame – kaže izvor „Blica“ upoznat sa istragom.

BLAMAŽA RADETA ŠERBEDŽIJE: Policija u Kaliforniji UHAPSILA legendarnog glumca!

Optužnica dopunjena iskazom devojčice koja je pre više od dve godine ostala bez majke u narednom periodu biće na razmatranju u Višem sudu. Pre toga, već danas Apelacioni sud bi trebalo da donese odluku po žalbi advokata Marjanovića, kojom se traži da se ukine rešenje o Zoranovom pritvoru.

Ako ga ponovo, treći put po redu poništi, vanpretresno veće Višeg suda opet će morati da odlučuje o produženju pritvora. Ukoliko Marjanović ostane u pritvoru, to će biti signal da svedočenje devojčice i za sud predstavlja dokaz koji zaista potvrđuje da postoji sumnja u Marjanovićevu nevinost. Makar dovoljno velika da ga konačno odvede pred sud.

NEDOVOLJNI DOKAZI

Podsećanja radi, prethodna optužnica protiv Zorana Marjanovića podignuta je 9. februara. Međutim, mesec dana kasnije Viši sud u Beogradu vratio ju je na dopunu radi boljeg razjašnjenja stanja stvari i da bi se dodalo svedočenje male Jane. U optužnici protiv Marjanovića stoji da je 2. aprila 2016. na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu Jelenu dok je u neposrednoj blizini mesta na kojem je pevačica usmrćena stajala njihova maloletna ćerka. Nalaz veštaka pokazao je da je Jelena usmrćena na mestu na kojem je pronađena.

GRAĐANIMA ĆE BITI LAKŠE: Vučić najavio POVEĆANJE plata i penzija, evo i od kada!

Uprkos očiglednom instruisanju deteta, advokat odbrane Zorana Marjanovića Nikola Dumnić smatra da je optužnica očekivana, ali nelogična. U optužnici se navodi da je Marjanović svoju suprugu ubio najverovatnije metalnim predmetom. Kako se navodi u optužnici, Jelena je krenula da trči, a Zoran je sa ćerkom pošao za njom. Kada ju je sustigao, ostavio je dete samo da bi potom izbo Jelenu po ruci i glavi. Nalaz veštaka pokazuje da ju je onda udarao po glavi dok je pokušavala da se spase. Njeno telo u vodi bilo je najmanje šest sati, navodi se u nalazu veštaka, a možda i celih 10 sati pre nego što su je pronašli policijski psi. Forenzičari su u Zoranovom „mercedesu“ pronašli tragove Jelenine krvi na zadnjem sedištu.

POZAVIDEO BI MU FELPS NA STILU: Mladić u Futogu uskočio u ULICU i zaplivao SLOBODNIM STILOM! (VIDEO)

DNK tragovi članova porodice

Na Zoranovoj garderobi pronađeni su tragovi blata sa kanala na nasipu u Borči.

(Dnevne.rs/Izvor: Bojana Bogosav, Blic.rs)