TUGA NA JUGU SRBIJE: Porodice Stefana i Petra pripremaju sahrane, a još ne znaju kada će moći da preuzmu tela

Stefan i Petar Foto Fejsbuk

SMRT dvojice mladića sa juga Srbije, koji su poslednjih meseci radili u Crnoj Gori, u saobraćajnoj nesreći kod Tivta, potresla je stanovnike Vladičinog Hana i Surdulice, i dva obližnja sela, Gramađa i Jelašnica. Svi ističu da su Stefan Milošević (20) i Petar Krstić (25) važili za dobre i vredne momke, koji su otišli da nešto zarade i vrate se kući. Mladi ljudi, pošto su tog dana primili platu, odlučili su da pre povratka kući odu u još jedan provod, ni ne sluteći da će im biti poslednji u životu.

Posle provoda su seli u automobil i – poginuli na Jadranskoj magistrali. Kako su preneli mediji, u subotu oko dva sata po ponoći, automobil “pežo 307” u kome su bila dva drugara, naleteo je na gradilište na putu u tivatskom naselju Kukuljina.

Dok tužilaštvo u Kotoru radi na rasvetljavanju okolnosti kako je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su život izgubila dvojica mladića, dve porodice pripremaju sahrane u Gramađi i Jelašnici. Ni u nedelju nije bilo poznato kada će iz Podgorice, gde je trebalo da bude obavljena obdukcija, biti dopremljena tela stradalih mladića. Porodicama je rečeno da će tela moći da preuzmu u Novom Pazaru, ali nije precizirano kada.

Brojni rođaci i prijatelji su neutešni zbog gubitka dva mlada života. Njihovi vršnjaci na društvenim mrežama dele zajedničke fotografije i opraštaju se od momaka koji su bili nerazdvojni u druženju, zajedno radili i zajedno otišli u smrt.

KAMIONOM NA DEMONSTRANTE U MINESOTI: Vozač munjevito uleteo u masu! Ljudi bežali, pa ga izvukli iz kabine i tukli (VIDEO)

U kuću Miloševića u Gramađi dolaze rođaci i komšije, da izjave saučešće i podele tugu zbog tragedije koja je zavila u crno ovu porodicu. Stefanovi majka, otac i brat su zanemeli od bola, ne mogu da se povrate od kobnog poziva u nedelju u jutarnjim satima, kada im je saopštena najstrašnija vest da su stradali nerazdvojni drugovi.

Osim prijatelja, komšija i neutešne majke Gordane, malo ko od bližih rođaka oplakuje Petra Krstića.

– U ovoj porodici su poremećeni odnosi, Petar se sam borio kroz život. Dete je razvedenih roditelja, otac ga je napustio kad je bio beba, majka se preudala i započela novi život. Podigli su ga deka i baka, koji su preminuli – priča zajednička prijateljica dvojice momaka.

A, svi su željno očekivali njihov povratak. Mlađi Stefan nije dolazio kući tri meseca, Petar je tamo radio sedam meseci. Epidemija korone im nije dozvolila da se ranije vrate. Planirali su da se zajedno vrate kući, tako su najavili prijateljima samo dan pre nego što im je kobna nesreća oduzela živote.

OBDUKCIONI NALAZ NIJE DOSTAVLjEN

TELA mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Tivta u noći između petka i subotu upućena su na obdukciju u Klinički centar Podgorica. Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru još nije dostavljen obdukcioni nalaz, rečeno je “Novostima”.

CRNA GORA OTVORILA SVE PRELAZE, ALI NA OVOM SPISKU NEMA SRBIJE: Naši državljani mogu da uđu uz ovaj uslov!

– Po naredbi Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, izvršena je obdukcija tela D. K. i S. M. iz Srbije, koji su smrtno stradali u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila dana 30. maja u Tivtu. Nalaz i mišljenje veštaka obducenta još nisu dostavljeni tužilaštvu – rečeno nam je u ODT Kotor.

Radi utvrđivanja uzroka nesreće angažovan je veštak saobraćajne struke. Iz tužilaštva dodaju da je u saobraćajnoj nesreći učestvovalo samo vozilo u kojem su se nalazila lica koja su smrtno stradala. (B. D.)

 

(Dnevne.rs/Novosti.rs)