TUGA DO NEBA: Pročitano oproštajno pismo dečaka (12) koji je pucao sebi u usta iz očevog pištolja

pištolj

Foto montaža: Dnevne.rs/Pixabay

Dečak N. M. (12) iz sela Negosavlje kod Medveđe, koji je u ponedeljak uveče pucao sebi u usta očevim pištoljem, ubio se zbog loših ocena na prvom polugodištu šestog razreda, saznajemo Telegraf.rs.

To je objasnio u oproštajnom pismu roditeljima koje je pronađeno pored njegovog beživotnog tela. Kako saznajemo, dečak je bio sam u kući, kada je obio orman u kojem otac drži pištolja koji je imao dozvolu.

MAJKA PALA U DVORIŠTU I ZAPOMAGALA

Dečakova majka S. M., koja je u 5-6 mesecu trudnoće u vreme tragedije bila je kod komšija, dok je otac S. M. bio u šumi na seči drva.

– Kada je čula šta se desilo, pala je u dvorištu i zapomagala. Komšije nisu mogle da je smire. Svi su se plašili da ne pobaci od šoka u kojem se našla. Ocu su tek kasnije, po povratku iz šume, rekli šta se desilo – kažu komšije.

Oni navode da se dečak sa ocem i majkom i mlađom sestrom nedavno doselio iz susednog sela gde su kupili imanje. Majka je sa svojima izbegla iz Hrvatske i nastanila se u Srbiji gde je i upoznala dečakovog oca.

– Mnogo su fina porodica. Svi smo iznenađeni šta se desilo. Dečak je baš dan pre bio na igralištu u selu. Video sam ga. To je mirno, dobro, pametno dete. Pa, gde zbog ocena da se ubiješ?! – ne može da se načudi jedan od komšija.

VODITELJKA TRPI JAKE BOLOVE: Evo šta je Dea PITALA LEKARE, celi VMA ne može da se NAČUDI

MEŠTANI MOLE POPA DA DRŽI OPELO

Svi u porodici su veliki vernici, a meštani su danas krenuli da zamole lokalnog sveštenika da ipak održi opelo iako je u pitanju samoubistvo.

– Šta dete zna s toliko godina. To je nevino stvorenje. Sve ćemo da uradimo da sveštenik održi opelo na grobu – navodi komšija koji se uključio u organizaciju sahrane dečaka.

KILO SVEĆA DA ZAPALITE, NEĆETE BITI SPAŠENI: Govor našeg sveštenika ODJEKUJE SRBIJOM (VIDEO)

TELO DEČAKA JOŠ U KUĆI

Obdukcija dečaka nije rađena, a njegovo telo ostalo je u kući, na mestu tragedije. Kako je u pitanju seosko groblje van Medveđe, telo je ostalo u kući uz upaljenu sveću i bdenje rodbine i prijatelja.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)