TUGA DO NEBA: Preminuo heroj Nenad Bašić (47) (FOTO)

VEST

Dnevne.rs

Nenad je bio stariji vodnik u Somboru. Poslednje dane života proveo je na respiratoru u komi iz koje se, nažalost, nije probudio.

SRBIJO, U PONEDELJAK U 18 ČASOVA! Novak Đoković ima veliko obaveštenje za naš narod! Cela planeta je videla poruku na ćirilici (FOTO)

Korona ubila odlikovanog heroja, starijeg vodnika Nenad Bašić Palković (47) iz Bajmoka kod Subotice, preminuo je jutros u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, nakon teške borbe sa novim virusom korona

Kako je njegova supruga Zorica izjavila, prve znake opakog virusa osetio je 31. marta, dobio je visoku temperaturu. Sa potvrdom da je u pitanju COVID-19 7. aprila poslat je u KCV.

Nenad Bašić Palković ostaće upamćen kao vrsni vojnik, učesnik ratova devedesetih godina. Njegovi saborci su u nadi da će Nenad pobediti koronu apelovali na građane da daju krvnu plazmu.

vojnik

Foto: privatna arhiva

– Moj bivši komandant Nenad Bašić oboleo je od korone i trenutno se nalazi u teškom stanju. U pitanju je čovek koji me je propisno driblao na karauli i najpošteniji i najispravniji vojnik kojeg sam imao čast da upoznjam u svom životu, objavio je na društvenoj mreži jedan od njegovih vojnika.

– Čovek je za vreme bombardovanja predvodio primerom, nije stajao iza nekog stola u bunkeru i slao druge da ginu. Takvi ljudi nam trebaju, takve ljude ne smemo izgubiti – napisao je uz apel za pomoć Goran Bogunović, nekadašnji vojnik Nenada Bašića Palkovića.

Nenad je posle završene vojne škole bio starešina u Subotici i Bačkoj Topoli, zatim u Bajmoku i do kraja života u Somboru. Pet puta je odlikovan za sve što je činio na braniku otadžbine

   

(Blic)