TRAGIČNA SUDBINA: Stefan koji je poginuo na gradilištu Beograda na vodi pre mesec dana postao otac!

tragedija

Foto: printscreen, Espreso

Geometar Aca Šimunov (41) i jedan od poslovođa na gradilištu Stefan Dabetić (26) poginuli su juče oko 9.30 sati kada su pali sa 17. sprata kule B koja se gradi u okviru projekta “Beograd na vodi” u Savskom amfiteatru, u centru prestonice.

Šimunov i Dabetić pali su sa visine od oko 60 metara, a Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt. Uzroci tragedije i dalje nisu zvanično saopšteni, a kako nezvanično saznajemo, njih dvojica su bila na jednom delu oplate koji se obrušio iz zasad neutvrđenih razloga.

POSLEDNI TRENUCI RADNIKA KOJI SU POGINULI NA GRADILIŠTU: “Aca je pao prvi, Stefan je pokušao da ga spase”

Na mesto nesreće izašle su brojne policijske ekipe sa forenzičarima, ali i inspektori za rad.Dvojica stradalih radnika bila su zaposlena u kooperantskoj firmi koja radi za “Štrabag”, glavnog izvođača radova u Beogradu na vodi. Prema navodima nadležnih, obojica su prošla kompletnu obuku, imali su punu opremu i bili uredno prijavljeni.- Još uvek se ispituju uzroci nesreće. Nepoznato je kako je došlo do toga da oplata popusti i da se obruši. Ispituje se da li su radnici pre pada bili obezbeđeni, odnosno vezani. Po okončanju istrage znaće se šta se tačno dogodilo – rekao je izvor Kurira blizak istrazi.

Postao otac mesec
dana pre smrti

Da tragedija bude još veća, kako smo nezvanično saznali, nastradali Dabetić je pre oko mesec dana postao otac.

TRENER RUKOMETNOG KLUBA U ALEKSINCU IZBODEN NA TRENINGU PRED DECOM: Devojčice su vrištale, krv lila na sve strane!

– Stefan je bio divan mladić, dobar čovek i kolega. Pre oko mesec dana postao je otac. I sad umesto da se raduje tom svečanom činu i da uživa u odgajanju deteta, njega više nema. Ovo je velika tragedija pre svega za njegovu porodicu. Ne znam kako će oni to podneti – rekao je jedan od kolega i dodao da je Dabetić sa svojom porodicom živeo u Beogradu. Prema njegovim rečima, Dabetić je bio građevinski inženjer i radio je za firmu “Kopra”.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Jelena Tafailović)