TRAGEDIJA: Rendžeri Nacionalnog parka Tara pronašli leš muškarca u potoku (INFO)

svetla

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Rendžeri Nacionalnog parka „Tara“ pronašli su jutros na ovoj planini, u predelu zvanom Rastište, beživotno telo muškarca iz Beograda starog oko 30 godina

Posle višednevne potrage za njim, telo je nađeno u odmakloj fazi raspadanja u jednom bujičnom potoku na jako nepristupačnom, šumovitom terenu.

Uzroci njegove smrti za sada nisu poznati.Nesrećeni Beograđanin, saznaje „Blic“, na Taru je došao u jeku korona virusa i od tada ovde boravio. Spavao je automobilu koji je bio parkiran na jednoj od livada u Rastištu.

PREVENCIJA: Korona virus će teško opstati u organizmu koji ima ove vitamine

Meštani koji ga proteklih meseci viđali prošlog vikenda su prijavili da su je njegovo vozilo duže vreme stoji otključano i da su u njemu dokumenta, ali a da vlasnika autmobila nema već danima.

Kako oni kažu, Beograđanin im je pričao da je na Taru došao da kampuje kako bi se sklonio od epidemije i da napiše knjigu.

Neke od njih, priča se u Rastištu, molio je da mu ponešto kupe u Bajinoj Bašti, uglavnom stvari za ličnu higijenu, ali ne i hranu.

Slabo su ga viđali da jede, a u glavnom je pio vodu.

Rendžeri NP „Tara“ su danima pretraživali područje Rastišta, a u akciji su im pomagali srodnici nestalog koji su došli iz Beograda.

OVO JOŠ NISTE VIDELI: Na Fruškoj gori čovek automobilom udario u konja – reakcija životinje je bolna (VIDEO)

Potraga je okončana jutros kada je u jednom od potoka Rastišta, oko kilometar daleko od automobila u kome je kampovao nestali, u divljem predelu u kome ima medveda i vukova, i u koje ljudi retko zalaze, zatečen jeziv prizor.

Nekim slučajem telo pronašle pronašle i rastrgle zveri, pretpostavka je da je Beograđanin tu ležao mrtav oko 20 dana. Razlog smrti utvrdiće odbukcija.

Renžeri sa Tare i vatrogasci iz Bajine Bašte tokom dana su uz pomoć nosila uspeli da iznesu telo pokojnika uz jednu liticu i kroz težak i šumovit teren.

   

Dnevne.rs, Blic T.Đ.