TRAGEDIJA PORODICE DELIĆ: Dečak (6) poginuo u požaru – i to na svoj rođendan

vatrogasci

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Velika tragedija pogodila je Cazin nakon što je u požaru koji je preksinoć oko 19 časova buknuo u kući u naselju Delići u Tržcu, smrtno stradao šestogodišnji sin Samira Delića. Ostali članovi porodice uspeli su se spasti.

Pripadnici policije, Doma zdravlja Cazin i Vatrogasne jedinice Cazin učinili su sve da se dečak spasi. Prvo je napravljen prolaz kako bi se moglo ući u prostoriju u kojoj se nalazilo dete. U tome se uspelo, ali je mališan, nažalost, već bio mrtav, piše Avaz.

Dečakov 48-godišnji otac Samir Delić zbrinut je u Domu zdravlja Cazin zbog opekotina. Utvrđeno je da je reč o lakšim povredama.

Prema rečima meštana, djtetova porodica se u trenutku nesreće nalazila u donjem delu kuće, dok je nastradali dječak bio na prvom spratu kuće, gde je i izbio požar.

Meštani kažu da je tragedija tim veća, jer je nastradali dečak istog dana proslavio rođendan.

OBRT U SLUČAJU MEGATREND: Dejan Đorđević uhapšen, lažno prijavio da je napadnut, a evo šta je prava istina!

Zvaničnih informacija o tačnom broju povriđenih osoba juče nije bilo, ali iz kancelarije gradonačelnika Cazina potvrđeno da je još dvoje dece iz iste porodice zbrinuto u bihaćkoj bolnici te da nisu u pitanju teške povrede.

Pozvali majku

Vatrogasci i zaposlenici Civilne zaštite odmah su po izbijanju požara pozvali Centar za socijalni rad zbog dece. Direktorica Centra Amela Toromanović izjavila je da je njihova dežurna socijalna radnica preksinoć odmah izašla na mesto događaja.

– Porodici je ponuđena pomoć za smeštaj, ali su oni rekli da su kod tetke. Majka deteta ne živi s njima, bila je to vanbračna zajednica. Ona se javila i mi smo joj saopštili šta se desilo. Ona je nekad davno živela s njima, sud je dete povjrio ocu. Ona je s njim imala jedno dete, ječaka koji je smrtno stradao – objasnila je Toromanović.

Pojasnila je da Samir Delić iz prvog braka ima punoletnog sina, koji je oženjen.

Vekovima su nam pogrešno predstavljali Isusa – evo kako je stvarno izgledalo njegovo lice

– Ono što je naš zadatak bio, to je da smo porodici ponudili smeštaj i psihosocijalnu podršku. Sa majkom djeteta smo razgovarali danas i ona je rekla da će doći – rekla je juče direktorka Amela Toromanović.

Delićima je pre nekoliko godina izgorela štala i u njoj krava i tele. Za porodicu je to tada bio veliki gubitak, jer su živeli isključivo od proizvodnje mleka.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Avaz)