TRAGEDIJA NA POLIGONU KRUŠIKA KOD VALJEVA: Eksplodirala opitna mina,oginuo radnik, drugi povređen

ubistvo

Foto: Kurir

Jedan radnik “Krušika” poginuo je, dok je drugi teško povređen u ataru sela Donja Bukovica kod Valjeva, na poligonu namenske industrije “Krušik”.

Kako se saznaje, na poligonu je eksplodirala opitna mina.

– Tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije „Krušik“ Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, danas oko 11 časova na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik “Krušika” M. J, a povređen je radnik M. P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja – saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Povređeni radnik M. P. odmah je prevezen u Zdravstveni centar u Valjevu gde je hospitalizovan i ukazana mu je medicinska pomoć.

PROČITAJTE JOŠ: BILJANA SRBLJANOVIĆ: “Nisam srela osobu koja je protiv maski, a da nije i u svemu drugom kompletan idiot”

Odmah po nastanku vanrednog događaja Holding kompanija “Krušik” obavestila je nadležne državne organe koji će izvršiti uviđaj, navodi se u saopštenju ministarstva.

MUP: Nastradao inženjer u eksploziji mine

Ministarstvo unutrađšnji poslova saopštilo je da je u nesreći nastradao inženjer M.J.

– Dežurnoj službi je javljeno da je prilikom vršenja opita eksplodirala je mina usled čega inženjer M. J. poginuo, dok je drugi radnik M. P. teško povređen i prebačen je u opštu bolnicu Valjevo.

PROČITAJTE JOŠ: SATIMA JE STAJALA SA IKONOM PORED AMFILOHIJA: Ovo je devojčica koja je celo jutro bdila nad odrom preminulog mitropolita (FOTO)

-Prema prvim informacijama, oni su povezivali kapislu na opitnu minu usled čega se dogodila eksplozija. Sledi dalji rad – rečeno je za Kurir u MUP.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)