TEŠKE OPTUŽBE: Evo šta je supruga Tanja navela u krivičnoj prijavi

košarkaš

Foto: Printscreen/Fejsbuk

U krivičnoj prijavi Tanja Gurović je navela da je “Tortura” koju je bivši reprezentativac Milan Gurović navodno priređivao svojoj supruzi i ćerki trajala je godinu dana.

Gurović je u sredu uhapšen nakon što je svađa eskalirala napadom na suprugu i ćerku, koji se navodno dogodio u čutorak uveče. Protiv bivšeg košarkaša krivičnu prijavu protiv nasilja u porodici podnela je upravo supruga.

Nakon dolaska Hitne pomoći (supruga košarkaša i njegova ćerka požalile su se na telesne povrede koje su kvalifikovane kao lake), žena je ispričala policiji da od bivšeg košarkaša sa kojim je u dugogodišnjem braku, trpi mučenje i nasilje već godinu dana.

Ona je to rekla nakon što je do detalja opisala napad koji joj se dogodio u utorak. Tanja Gurović ispričala je da ju je suprug udarao pesnicama po glavi, da je od udaraca pala na zemlju, ali je on i nakon toga nastavio da je tuče, odnosno šutira. Nakon toga pozvala je ćerku na mobilni telefon, a tinejdžerka je došla u stan da zaštiti majku. Zbog toga je izvukla deblji kraj: prema prijavi, Gurović je ćerki udarao glavu u stepenik. Nakon toga je, navodno, hladnokrvno nastavio da večera.

EKSPLOZIJA U STAMBENOJ ZGRADI: Ima mrtvih, na desetine povređenih, SPASAVANJE U TOKU! (FOTO)

Kako se saznaje, maloletnica je zadobila povrede nosa, dok Gurovićeva supruga nema vidljive povrede, ali se žali na bol od povrede lica i stomaka. Košarkašu su u sredu određene dve hitne mere: zabrana prilaska i kontaktiranja sa suprugom Tanjom i ćerkom, kao i udaljenje iz stana. Trajanje tih mera je 48 sati, pa bi o njima sud takođe trebalo da odluči danas.

Nadležan za ovaj slučaj je Treći osnovni sud u Beogradu i on ima mogućnost da trajanje obih mera produži i na 30 dana. Takođe danas, Gurović će biti izveden pred nadležnog tužioca, koji će ga ispitati na okolnosti iz krivične prijave.

U razgovoru sa medijima Gurovim je naime ponudio svoju verziju događaja, u kojoj je optužio suprugu da mu smešta:

– Hoće da mi napakuje jer već dve, tri godine hoću da se razvedem, a ona neće. Neće zato što sam ja Milan Gurović i imam para. Ne želim da pravdam sebe, ali žena me je napala. Vratio sam se iz Novog Sada, bio sam kod majke. Žena je odmah počela da histeriše, da me pljuje, odgurnula me je. Tada sam je uhvatio za vilicu i odgurnuo. Ćerku sam odgurnuo, zakačio sam je noktom, ima malu rasekotinu. Žena je pozvala Hitnu pomoć i prenemagala se kao da je na samrti, a nema nijednu masnicu – rekao je on.

U policiji je ispričao sličnu priču, koja se, ipak, u jednom bitnom detalju razlikuje. Gurović je, naime, inspektorima rekao da je maloletna ćerka na njega nasrnula – nožem! Milanu Guroviću ovo nije prvi nasilni ispad u životu, ali ni u bogatoj košarkaškoj karijeri. Bivši košarkaš poslednju krivičku prijavu zaradio je zbog nereda na sportskim priredbama, kada je jednog navijača pogodio plastičnom flašicom u glavu. Posebno je šokantno što je to uradio dok je u svojstvu trenera vodio ekipu koja je igrala na tom meču.

ČUDO U CRNOJ GORI: Zaplakala ikona Pećke Bogorodice u hramu u Baru! (FOTO)

Gurovića je nezgodni temperament pratio i kroz igračku karijeru. Učestvovao je u nizu incidenata na utakmicama, bio optužen da je pljunao sudiju usred meča, žestoko se potukao sa protivničkim igračem u Poljskoj i slično.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)