TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA! Poginuo poznati mladi umetnik u sudaru kamiona i automobila

hitna

Foto: Telegraf

Vozač automobila registarskih oznaka BiH poginuo je u sredu u sudaru s kamionom u Ličkom Petrovom selu na Plitvičkoj cesti, javlja Index.hr. Saobraćajna nesreća se dogodila u 11.35 časova, a uzrok nesreće trebalo bi da bude poznat kao uviđaja.

* Završio je srednju umetničku školu, a onda nastavio sa usavršavanjem

* Posebno se istakao u 3D – Street Art-u

* Briljirao je u brojnim street art tehnikama

Smajić je rođen 12. juna 1993. godine u Bihaću, gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu i srednju školu. Njegove afinitete prema umetnosti već u osnovnoj školi primećuje njegova nastavnica likovnog pa tako pod njenim rukovodstvom beleži i prve uspehe, a zatim upisuje srednju umetničku školu (2008) te nastavlja sa usavršavanjem.

TEŠKA NESREĆA NA AUTO-PUTU: Saobraćaj zatvoren u smeru ka Nišu, ima poginulih! (INFO)

Krajem 2012. godine pseudonimom Anik Dub stupa na Street Art scenu kroz graffite i taggove, a kasnije istoimeni pseudonim postaje ključni faktor za formiranje brenda. Street Art umetnost – pogotovo „3D art“ stvara mu direktan kontakt sa publikom, što je ujedno pobudilo veliko interesovanje medija i njegova umetnost izlazi iz sene. Razni festivali, kampovi i izložbe doprineli su u formiranju kako ličnosti tako i „umetničkog rukopisa“.

Saobraćajna nesreća

Saobraćajna nesreća, Foto: RTV MAG / YOUTUBE

Pored klasičnih medija u srednjoj umetničkoj školi sam kreće u istraživanja „drugih“ materijala i s tim na poseban način prezentuje celokupan umetnički rad. Pod terminom „drugih“ ili moderniji medij razvija rad u tehnikama airbrush, tattooart, murali, dizajn, marketing, performans, portreti kasnije karikature…

               

(Dnevne.rs/Izvor: Alo/Radio Sarajevo/Oslobođenje/V.M.)