TEŠKA NESREĆA KOD PETROVCA NA MLAVI: Mortus pijan automobilom SLUČAJNO PREGAZIO DRUGA dok je urinirao iza kola (INFO)

svetla

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Miloš Miladinović (35) iz sela Dobrnje kod Petrovca na Mlavi teško je povređen u nesvakidašnjoj nesreći na putu za obližnje selo Oreškovica.

Nesreća se dogodila 17. marta ove godine, kada je Miladinovićev drug Vladan Jović, koji je bio pod dejstvom alkohola, automobilom prešao preko Miloša dok je urinirao.

Okrenut leđima

Kobne večeri dvojica drugara bila su u noćnom provodu, a bizarna nesreća dogodila se nakon što su izašli iz jedne kafane i krenuli ka selu koje se nalazi u blizini.

– Oni su pili u kafani, a potom su odlučili da idu dalje. Seli su u automobil i stigli do jedne uzbrdice, gde se ulica trenutno asfaltira. Miloš je tada zamolio prijatelja da stane jer mu se išlo u toalet. Nije ni slutio šta ga čega.

Miladinović je potom izašao i otišao iza vozila kako bi mokrio, dok je njegov drug Jović ostao da sedi za volanom. – Miloš je stajao kod gepeka, kad je automobil iznenada krenuo unazad. Naleteo je na mladića koji mu je bio okrenut leđima i bukvalno prešao preko njega – priča izvor iz istrage. Kad je video šta je uradio, Jović je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je ubrzo stigla na lice mesta.

– Prizor je bio užasan. Povređeni mladić ležao je krvav nasred puta, dok je drug stajao pored njega vidno potresen.

Miladinović je prevezen u bolnicu na Petrovcu na Mlavi, gde mu je ukazana pomoć, ali je zbog težine povreda prebačen u Urgentni centar u Beogradu.

On je operisan odmah po prijemu, a lekari su morali da mu izvade slezinu. Mladiću je u nesreći polomljeno devet rebara – priča sagovornik.

SLEDI BUM NA TRŽIŠTU AUTOMOBILA U SRBIJI! Čeka nas ZABRANA starijih od 10 godina!

Na saslušanju

Prema njegovim rečima, alko-testiranjem je utvrđeno da je vozač Vladan Jović imao više od tri promila alkohola u krvi, nakon čega je uhapšen i odveden na trežnjenje.

– Vozač je u šoku, teško mu je zbog svega što se dogodilo. On je saslušan, nakon čega mu je određen pritvor. Istraga o ovom slučaju je i dalje u toku – kaže izvor iz istrage.

Preti mu četiri godine robije?

Kako saznajemo, krivična prijava protiv Jovića još nije stigla u tužilaštvo, a pretpostavlja se da će mu se na teret stavljati teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

– Za to delo zaprećena je kazna do četiri godine zatvora, kao i mera zabrane upravljanja automobilom – kaže naš sagovornik iz istrage.

(Dnevne.rs /Blic /Izvor: Srpski telegraf)