TEŠKA NESREĆA JUTROS U ZORU KOD KURŠUMLIJE: Prevrnuo se autobus, svi povređeni putnici su Albanci sa Kosova

nesreća

Foto: Telegraf.rs

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 5 časova u blizini sela Pločnik kod Prokuplja, teže i lakše povrede zadobilo je devetoro putnika koji su se nalazili u autobusu albanskog prevoznika koji je saobraćao iz pravca Niša ka Kosovu i Metohiji. Svi povređeni putnici su Albanci sa Kosova. Među povređenima je i vozač.

Kako nam je potvrđeno u prokupačkoj bolnici, nakon dijagnostike dva putnika su prevezena na dalje lečenje u niški Klinički centra, jedna osoba je zadržana na lečenje na Ortopediji Bolnice.

Jedna osoba je zadržana na lečenje na Ortopediji Bolnice Foto: Telegraf.rs

Nezvanično saznajemo da je do nezgode došlo kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, pa je autobus prešao u suprotnu traku i prevrnuo se na bok.

DRVOSEČE ĆE GORKO ZAŽALITI: Inspektori utvrdili prestup, sledi kazna za VANDALE SA KOŠUTNJAKA (FOTO)

– Primili smo poziv u 4, 50 jutros i obe naše ekipe bile su na teren u 05, 09 kada je počelo zbrinjavanje po hitnosti. Povređene putnike izvlačili smo kroz krov autobusa, koji je bio prevrnut – kazao nam je doktor Hitne službe u Prokuplju Ivan Ristić, koji je bio na terenu.

On dodaje da je pomoć ekipama iz Prokuplja u zbrinjavanju povređenih pružila i ekipa Hitne službe Doma zdravlja iz Kuršumije.

Autobus je bio bukvalno zgužvan od prevrtanja Foto: Telegraf.rs

– Delovali smo po hitnosti i zaista nam je bila neophodna pomoć kako bismo sve povređene prevezli do Bolnice u Prokuplju – kazao je doktor Ristić.

SRBIJI PRETI VOJNA AGRESIJA?! Evo šta piše u dve ključne nacionalne strategije bezbednosti!

Autobus je bio bukvalno zgužvan od prevrtanja, a saobraćao je iz alovenačkog mesta Kranj do Prizrena.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)