“TE JAUKE NIKAD NEĆU ZABORAVITI” Jezivi detalji napada dva psa na decu u školskom dvorištu

zubi

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Nezapamćena drama dogodila se u Loznici, kada su naočigled uplašene dece, dva psa izujedala dečaka dok se igrao u školskom dvorištu. Majka jednog od dečaka pokušala je da pomogne i na kraju, kad nije mogla, izašla je na ulicu i vriskom dozivala prolaznike. Pse su gađali stolicom, sve dok nisu otrgli dečaka koji je sa ujedima na četiri mesta prebačen u lozničku bolnicu.

Scenu koju je te večeri videla Lozničanka Jelena Jović, paralisana od užasa i straha, nikada neće zaboraviti. Sve se dogodilo iznenada, kada je u gimnazijskom dvorištu, kao i prethodnih dana, dovela svog devetogodišnjeg sina da se igra sa drugarima. Odjednom, kako priča ova mlada žena i sada vidno uznemirena, sa druge strane igrališta, koje je ograđeno žicom, pojavila su se dva psa i počela da laju i nasrću na žicu.

– Jedan od dečaka je potrčao da zatvori kapiju da ne bi ušli unutra. Međutim, kad su videli dečaka, oni su potrčali, odgurnuli kapiju i uleteli na igralište. Deca su potrčala, počela da skaču, vrište, beže… Neka deca su skakala na ogradu koja je visoka nekoliko metara, pokušavajuči da pobegnu. Međutim, ovaj dečak se nekako sapleo preko psa, on ga je sčepao za rame, dok je drugi jurio ostalu. Kako nije stigao nijedno dete, on se vratio i uhvatio za nogu onog dečaka što ga je već ujedao drugi pas. To je jezivo bilo. Ja nikada neću zaboraviti taj događaj do kraja života, jer je dečak jaukao, vriskao, jedan pas ga je držao za rame, drugi za nogicu, on je gurao nogama, pokušavajući da se izvuče, ali nije bilo pomoći. Jezivo je bilo, ja taj jauk nikada neću zaboraviti. Našla sam neki kamen i gađala. Međutim, nisam mogla da pomognem – priča Jelena koja je prisustvovala ovom stravičnom događaju.

Izbezumljena, kako kaže, istrčala je na ulicu i počela da vrišti i doziva ljude da pomognu.

POSLEDNJI ODMOR DRŽAVLJANINA SRBIJE: Voleo je Adu Bojanu, umro u talasima

– Onda je dotrčala jedna žena iz pekare, koja je pokušala dečaka da zaštiti svojim telom, iako su svi na kapiji govorili da ne ulazi. Dotrčao je jedan dečko, a posle još momaka. Jedan od njih je pse gađao stolicom, pas je onda potrčao na njega i tada je ta žena uzela dete i iznela – priča Jelena.

Kasnije su zaustavili automobil i dečaka prevezli do bolnice. Odmah je primljen na Odeljenje pedijatrije sa ranama na četiri mesta po telu.

– Dečak starosti deset godina primljen je sa povredama u predelu četiri regije, ruku i gluteusa. Odmah je dobio određenu terapiju, a danas je prebačen na odeljenje hirurgije radi efikasnije obrade rana i nastavka dalje terapije. On se sada dobro oseća i u stabilnom je stanju. Verujemo da će do kraja nedelje biti pušten kući – kaže Dragana Vasiljević, portparol Opšte bolnice Loznica.

IGOR BULAT JE PREMINUO OD NAJPODMUKLIJE VRSTE RAKA: Ne zna se tačno kako se dobija, a kada pokaže simptome već je KASNO

Služba ZOO higijene, Javno-kominalnog preduzeća “Naš dom” na poziv policije izašla je na mesto događaja. Jednog psa su uhvatili, a jedan nije bio tu. Kasnije su kod vlasnika pronašli drugog psa.

– To su bile dve malinoe. Jednog psa je vlasnik odmah vezao tu gde se sve odigralo, a drugi je pobegao. Mi smo se dali u poteru po gradu, a onda nam je policija javila da odemo kući kod vlasnika i tamo smo našli i drugog psa. Mi smo ih privremeno uspavali umirujućim sredstvima i doveli u našu službu gde su i dalje na posmatranju. Inače, psi nisu bili vakcinisani, a da li su bili vezani i kako su došli u ograđeno dvorište to mi ne znamo – kaže Janko Aleksić direktor JKP “Naš dom” iz Loznice.

BRANIMIR NESTOROVIĆ SAVETUJE RODITELJE: Da komarci ne bi ujedali decu, preporučuje se da im date da piju ovo

Nadležni organi započeli su istragu u ovom slučaju, a danas je, kako se saznaje, izjavu dala i žena koja je pomogla dečaku.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)