Taksistu iz Niša huligani unakazili bakljom: “Ruke i lice su mi goreli dok smo spasavali momka” (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

drama

Foto: telegraf

Nišlija G. Ž. (56) vozač City taksija, jedva je noćas izvukao živu glavu jer se ni kriv ni dužan našao usred obračuna Delija i Grobara.

 Užasnuti čovek kome su navijači tokom tuče zapalili vozilo, zadobio je opekotine trećeg stepena po rukama i licu. Međutim, ono što ga je istraumiralo više od povređivanja je što je bio svedok izliva stravične mržnje mladih ljudi, koje razdvaja jedino ljubav prema različitim klubovima.

G. Ž. je oko tri sata dobio poziv da iz jednog restorana na Matejevačkom putu pokupi putnike.

– Ušla su dvojica mladića, starosti osamnaest do dvadeset godina i zatražila da ih odvezem do centra grada. Prešli smo pedesetak metara kada mi je jedan od njih kazao da stanem da pokupimo još dvojicu. Sve je bilo normalno dok se nismo zaustavili na semaforu kod skretanja za Knjaževačku ulicu gde je stajala grupa momaka. Putnik koji je sedeo na zadnjem sedištu je otvorio vrata i počeo da psuje i vređa te mladiće – opisuje nemile scene taksista.

– Kazao sam mu da zatvori vrata, da ne pravi problem, ali je on nastavio da ih izaziva. Usledila je razmena uvreda, a zatim su trojica, četvorica momaka skočila na auto.

baklja

Video sam ruku kako ubacuje baklju kroz prozor, Foto: Telegraf

– Polako sam vozio da ih ne povredim i odjednom sam video samo ruku kako ubacuje baklju kroz prozor zadnjih vrata – opisuje uznemireni taksista navijački obračun koji je pukom srećom prošao bez žrtava – priča taksista.

Svestan mogućih posledica, taksista je razularenim mladićima kazao da beže iz vozila.

– Stao sam i viknuo: “Ima plinska boca, deco bežite iz auta!” Svi osim jednog su pobegli. Taj mladić koji je ostao pozadi je bio u šoku. Čučnuo je na patos, glavu je pokrio rukama dok su kola gorela brže nego slama. Ja i jedan od mladića smo ga izvukli, bilo je strašno, ruke i lice su mi goreli dok smo ga spasavali. U policiji sam čuo da ta baklja stvara temperaturu od 1.500 stepeni – priča G. Ž.

Nakon što je zbrinuo putnika, taksista je pokušao da spasi vozilo, što se pokazalo kao nemoguća misija.

– Ispraznio sam protivpožarni aparat, ništa nije vredelo. Imao sam i flašu sa vodom od litar i po i to sam prosuo, sve džaba. Počeo sam da dozivam “Upomoć!” Pokušavao sam da zaustavim vozače, niko nije hteo da stane osim jednog taksiste koji mi je dao vodu, ali ništa nisam mogao da uradim – nastavlja uznemireni čovek.

Vrlo brzo stigli su policajci i vatrogasci, a G. Ž. je prebačen u bolnicu.

OBRT U SLUČAJU MEGATREND: Dejan Đorđević uhapšen, lažno prijavio da je napadnut, a evo šta je prava istina!

– Ustanovljene su mi opekotine trećeg stepena, ma sreća je da mi se kosa nije zapalila, bio bih gotov da se to desilo. Iz bolnice sam otišao u policiju, tamo sam saznao da su se sukobili navijači Crvene zvezde i Partizana. Svačeg sam se nagledao radeći ovaj posao, i pijanih i svakakvih, ali ovoliku agresivnost, takvu mržnju nikad u životu nisam video – kaže taksista.

I kolega žrtva obesnih navijača

Dodaje da je saznao da je još jedan njegov kolega takođe bio žrtva obesnih navijača.

– On je došao za mnom do iste lokacije da preuzme putnike. Njih sedmorica su htela da uđu u vozilo, a kada je on odbio da ih primi, zadali su mu nekoliko udaraca. Eto, to je naš posao, svako može da ti uđe u vozilo, a svašta može da nas snađe – zaključuje taksista.

     

(Dnevne.rs/izvor: D.K., Telegraf.rs)