SVINJSKA GLAVA NABIJENA NA TREMU KUĆE: Jeziv prizor ispred doma Ivane, koju je Đorđe brutalno prebio

FOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA

Suđenje Đorđu Lackoviću (24), koji je 12. marta brutalno prebio svoju devojku Ivanu Filipović (22) u novosadskom stanu u kom su zajedno živeli, odloženo je prošle nedelje.

Lacković je svoje nepojavljivanje na ročištu pravdao lošim zdravstvenim stanjem, dok je Ivanin advokat saopštio da ona nije došla jer ne bi mogla da podnese susret sa nasilnikom.

Međutim, ono što je ostalo nepoznato jeste da je Ivana 15 dana pred suđenje dobila nove preteće poruke. Takođe, Filipovići su jedno jutro zatekli jezivu scenu jer je nepoznati počinilac nabio svinjsku glavu na trem ispred njene kuće.

ISPOVEST KOJA KIDA DUŠU: JA VIŠE NISAM JA! TREBALO JE DA IDEMO U BIOSKOP TE NOĆI, A KAD SMO OBILI VRATA… (FOTO)

Nije jasno kakvo je upozorenje ovim činom poslato Ivani i njenoj porodici.

Kako je Telegraf.rs saznao, Ivanina porodica ima policijsku zaštitu. Naime, njena majka na posao odlazi u pratnji policije i vraća se kući, takođe, pod pratnjom. Filipovići konstantno trpe pritiske, a još nije otkriveno ni ko je slao prva preteće poruke i pisma Ivaninom ocu.

“Pazi šta pričaš ili će se svašta desiti”

Podsećamo, Ivanina porodica je u septembru primila više uvredljivih poruka, kao i pisama koja su upućena njenom ocu Draganu.

nasilnik

Facebook

Kad je stigla prva poruka Ivana je zanemela, a onda u razmacima od dan-dva stiglo ih je još šest. Kad god stigne nova, plašila se da je pogleda ne znajući da li je od drugarice ili anonimnog pošiljaoca. Posebno su jezive bile poruke sa slikom crne ruže i upozorenjima da dobro razmisli da se ne bi kasnije kajala, da pazi šta radi i šta će da priča ili će se svašta desiti.

Otac Dragan se skamenio kada je otvorio prvo pismo koje mu je isporučio kurir brze pošte, a koje je poslao izvesni “Petar Petrović” i koja je potpisala “Vesna”.

“Zbog ljubomore” pekao devojku peglom

Ivana je 12. marta zadobila teške povrede zbog čega je prebacena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odeljenje grudne hirugije.

Osumnjičeni joj je rukama, nogama, i drvenom motkom polomio rebra, probio joj pluća, nožem unakazio lice i peglom joj pekao ruke.

ivana

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Zadobila je višestruke prelome rebara, nagnječenje grudnog koša, nagnječenje plućnog krila, probušene su joj plućne maramice, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posekotina na butinama.

Optuženom je po hitnom postupku izdata zabrana prilaska povređenoj devojci. On će odgovarati za krivično delo nasilja u porodici, a zaprećena mu je kazna zatvora od dve do 10 godina.

     

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)