SVI SU MISLILI DA JE DEVOJČICA (2) IZ POŽAREVCA UMRLA JER JE POJELA OTROV ZA MIŠEVE: Majka je na kraju ispričala nešto PRESTRAŠNO

jagode

Porodica nije želela da komentariše tragediju, Foto: Printscreen

Devojčica Amela K. (2) iz Požarevca preminula je u bolnici nakon što se, navodno, otrovala jagodama.

Njena majka Jelena Kočić (20) dovela ju je u bolnicu oko 23 sata, govoreći da joj je iznenada pozlilo u njihovoj kući u Zviškoj ulici, u centru Požarevca.

Iako se najpre pojavila informacija da se dete otrovalo mišomorom, koji je bio u kući, u razgovoru sa rođacima se saznalo da je do smrti došlo najverovatnije usled alergije na jagode.

Međutim, još se utvrđuje tačan uzrok smrti.

– Devojčica je dovedena u veoma teškom stanju. Izbijala joj je pena na usta, a uprkos naporima lekara, preminula je u utorak uveče na odeljenju pedijatrije –

Devojčica je živela,  sama sa majkom, a njen otac živi u Beogradu. Majka je navodno u policiji rekla da je devojčica jela jagode i da joj je naglo pozlilo.

– Ne znamo šta se dogodilo. Jedni tvrde jedno, a drugi drugo. Jelena je otišla sa devojčicinom bakom u bolnicu da sačeka nalaz obdukcije – rekle su komšije.

VLADO GEORGIJEV PODELIO CRNU GORU: Krivična prijava zbog pesme TAMO DALEKO, a pevao je celi Herceg Novi!

– Veruje se da je reč o nesrećnom slučaju, ali obdukcijom treba da se tačno ustanovi da li je bilo elemenata nasilja ili zanemarivanja – kaže sagovornik.

Porodica nije želela da komentariše tragediju, dok je sestra koja je bila uz devojčicu u bolnici kratko ispričala šta je izazvalo tragediju.

– Kako je meni rečeno, devojčica je uzela nekoliko jagoda iz kese sa stola i nakon toga joj je pozlilo, jer je verovatno alergična. Majka je Amelu odvela u bolnicu. Hitno su je primili. Ispirali su joj želudac, pa joj dali infuziju, pa opet ispirali, pa infuziju… Mislim da je sve to bilo prejako, njen organizam nije mogao da izdrži. U jednom trenutku se paralisala, a kad su je odveli u sobu za reanimaciju, mogli su samo da konstatuju smrt. Iskreno, ne znam odakle informacija da je devojčica pojela granule otrova za pacove. Bila je pametno dete, gde bi ona uzela otrov.

POLICIJA OTKRILA MOTIV MASAKRA U JABUKOVCU? Veruje se da je bila osveta, i to zbog JEDNOG DETALJA (INFO)

Dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu, naveo je da se čekaju rezultati svih analiza, koji će pokazati šta se zapravo desilo.

– Iako je familija prvobitno navela da je dete pojelo otrov za glodare, mi u ovom času to ne možemo da tvrdimo. Kada obdukcija bude završena, tada ćemo znati više detalja – rekao je dr Nikolić.

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ: “Srbi gde su vam kosti iz Jasenovca?”

O ovom slučaju obavešten je i Centar za socijalni rad kako bi utvrdio u kakvim je uslovima dete živelo i da li je kojim slučajem bilo zapostavljeno.

       

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Novi.ba)