“SVE VREME ME JE GLEDAO U OČI, DOK JE UMIRAO” Potresan ispovest oca poginulog dečaka

nesreća

Foto: privatna arhiva

Desetogodišnji Lazar Perić preminuo je od zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći, kada ga je u Cirihu, nadomak kuće, udario kamion kojim je upravljao Ivan L. (19).

U momentu nesreće dečak je vozio trotinet sa starijim bratom Milošem (12) koji je i obavestio njihove roditelje da je Lazar povređen.

Otac Branislav (50) stigao je brzo na mesto nesreće, ali nije mogao da učini ništa osim da gleda kako mu sin umire. Posle smrti sina, Branislav i supruga Olivera rekli su za švajcarski “Blik” da ne žele da veruje da im je dete stradalo.

Prema za sada poznatim informacijama, dečaci su se vraćali kući i vozili su trotinete, a do doma ih je delio samo pešački prelaz. Miloš je krenuo prvi, Lazar za njim, a onda je naleteo kamion. Umesto da zakoči, vozač je nastavio da vozi i sumnja se da nije ni video dečaka koji je ostao da leži na zemlji.

BIRALI SU JOJ KOVČEG, UMESTO VENČANICE: Svi su je ismevali, a onda je operaciju platitla životom (FOTO)

– Miloš nam je rekao da je vikao: “Stani” i da je pokušao da zaštiti brata, ali da je kamion samo nastavio – rekao je Branislav. U tom momentu on i supruga bili su kod kuće, čekali su decu da bi ručali i nisu ni bili svesni da se nedaleko odatle njihov mlađi sin bori za život.

– Odjednom Miloš je dotrčao i povikao: “Mama, nešto užasno se dogodilo Lazaru” – ispričala je majka. Branislav je odmah izjurio i otrčao do sina.

– Teško je disao, nije više mogao da priča. Uhvatio sam ga za ruku i nisam puštao. Gledao me je sve vreme. Držao sam ga za ruku dok nije preminuo – ispričao je otac. Hitna pomoć je stigla, lekari su pokušali da spasu dečaka, ali su povrede bile previše teške. U obližnjoj kapeli prethodnih dana paljene su sveće za Lazara, a mnogi su ostavljali i plišane igračke i cveće. Otac je rekao da žele da ga sahrane u Švajcarskoj, da bi im uvek bio blizu.

Za volanom kamiona bio je neiskusan vozač koji je radio samo dva meseca za kompaniju, a prethodno je prošao obuku. Njegov šef Daniel Sigrist je rekao medijima da je vozač uradio sve što je mogao.

ZAČELA UZ POMOĆ LOZE SA HILANDARA! Ovako su Sloboda Mićalović i njen suprug postali RODITELJI! (FOTO)

– Proverio je sva stakla i ogledala, nije vozio previše brzo. Posao je izuzetno zahtevan i mnogo morate da vodite računa, a sa desne strane kamiona mrtav ugao je prilično velik -rekao je Sigrist za “Blik”.

Vozač kamiona očajan

Majka vozača navela je da je njen sin očajan, da mu je loše i da je celoj porodici žao.

OSUĐEN NA 6 GODINA ZATVORA ZBOG PORODIČNOG ZLOČINA! Ispalio 4 hica u suprugu, pa pucao sebi u glavu

– Za mene kao majku, pomisao da vam se neko dete neće živo vratiti kući predstavlja horor. Mogu da osetim bol kroz koju prolazi Lazarova porodica. Ako žele, voleli bismo da stupimo u kontakt s njima, ali ne znam ni šta bih mogla da im kažem u ovako teškoj situaciji. Ima li nečeg da može da se kaže – upitala je Ivanova majka, piše “Blik”.

(Dnevne.rs/Izvor: A.Ž.Adžić, Blic.rs)