SUD U VALJEVU PUSTIO NA SLOBODU VOZAČA TOJOTE: Nisam mogao da se zaustavim, nisu mi radile kočnice!

nesreća

Foto: Kurir.rs/Privatna arhiva

Vozač Vladimir V. (43) iz Beograda, koji je osumnjičen da je pre tri dana pregazio malog Aleksu Dimitrova (10) na Divčibarama, juče je nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Valjevu pušten da se brani sa slobode, uz izrečenu meru zabrane napuštanja prebivališta.

Kako Kurir saznaje, Vladimir V. se na saslušanju pred tužiocem branio na isti način kao u policiji, tvrdeći da su mu otkazale kočnice na automobilu i da nije postojala šansa da spreči nesreću.

DETALJI JEZIVE NESREĆE U POŽAREVCU: Hteo da preparkira da mu voda ne poplavi auto u podzemnoj garaži (VIDEO)

– Vladimir V. se na saslušanju pojavio sa dvojicom advokata. Iako je vanredni tehnički pregled pokazao da su kočnice i sistem za upravljanje bili ispravni, on je nastavio da se brani tvrdnjama da nešto nije bilo u redu sa volanom, kao i da su mu otkazale kočnice – kaže izvor Kurira iz istrage.

Po okončanju saslušanja tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor, ali sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Valjevu to nije prihvatio i Vladimir V. je oslobođen.

VOZAČU „TOJOTE“ OTKAZALE KOČNICE? Kako je došlo do teške tragedije na Divčibarama u kojoj je mali Aleksa (10) smrtno stradao

Tragično nastradali dečak, desetogodišnji Aleksa Dimitrov, juče je sahranjen na groblju u Subotici.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/S. S. – N. H.)