STRAVIČNA ISPOVEST DEČAKA (16) KOJI JE PREŽIVEO TRAGEDIJU KOD NIŠA: “Video sam ljude kako plaču, svuda je bila krv”

nesreća

Foto: Telegraf/Tanjug/Dimitrije Nikolic

Bilo je samo pitanje dana kada će ovakva tragedija da se desi, poručio je dečakov otac

– Krenuo sam u školu, sedeo sam u zadnjem delu autobusa.

-Ništa nisam video, samo sam čuo udarac  – opisuje dečak Dimitrije kobnu nesreću u bolnici u Nišu, gde je smešten sa ostalim saputnicima iz autobusa, koji je danas oko 7.30 prepolovio voz.

NIJE BILO RAMPE: Oglasila se i Železnica o stravičnoj nesreći kod Niša

Mališan, koji se zaputio u Osnovnu školu “Nikola Tesla” u Čokotu, rekao je za Telegraf.rs šta se dalje dogodilo.

– Izašao sam napolje, video sam ljude kako plaču, svuda je bila krv – kaže Dimitrije, koji je prilikom nesreće zadobio povrede glave i noge.

Njegov otac Miodrag Jovanović kaže da je bilo samo pitanje dana kada će ovakva tragedija da se desi.

Foto: Telegraf

– Deca tuda svakodnevno prolaze na putu do škole. Toliko smo puta apelovali da se stavi rampa. Bilo je samo pitanje dana kada će nešto ovako da se desi – ljut je i zabrinut Miodrag.

Podsetimo, u stravičnoj nesreći koja se dogodila kod Niša putnički voz sudario se sa punim autobusom oko 7.30 sati i prepolovio ga. Pet osoba je stradalo, uključujući  i jedno dete.

NOVI DETALJI tragedije na pruzi kod Niša: Velika većina putnika autobusa bila su deca koja se krenula u školu, pružni prelaz bio obezbeđen adekvatnom saobraćajnom signalizacijom

Većinu putnika u autobusu činila su deca koja su se zaputila u školu. Troje povređenih i dalje se nalazi u operacionoj sali, dok je 26 osoba primljeno u bolnicu.

(Dnevne.rs/Izvor: D.K., Telegraf.rs)