STRAŠAN KRAJ MEDICINSKE SESTRE IZ ŠAPCA: Cvetu su viđali u 2 sela, ali sve dojave su stigle PREKASNO (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Cveta Janković (64) iz Šapca čije beživotno telo su prekjuče pronašli lovci u njivi, u ataru sela Maovi, posle sedam dana intenzivne potrage, sahranjena je juče u rodnom mestu Kostajnik kod Loznice.

Potraga za medicinskom sestrom u penziji, čiji nestanak je prijavljen prošle nedelje, trajala je sedam dana, da bi je na kraju lovci pronašli smrznutu u njivi, daleko od puta, što ukazuje da je nesrećna žena lutala tražeći utočište od zime tokom najhladnijih dana u ovoj godini.

Nakon obavljene obdukcije utvrđeno je da je uzrok smrti smrzavanje. Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da se to dogodilo tri do četiri dana pre, nego što su lovci uočili beživotno telo žene kada su krenuli u lov na divljač u ataru sela Maovi koje je udaljeno osam kilometara od Šapca.

Cveta je poslednji put viđena u prošlu subotu, kada je bila kod sestričine u šabačkom naselju Trkalište, udaljenom 15 minuta hodom od Sremske (5a) gde je živela. Odatle je trebalo da ode kod prijateljice, ali joj se posle toga gubi svaki trag. Nesrećna žena imala je kod sebe telefon, ali je bio isključen, pa je to otežavalo potragu.

U proteklih sedam dana vladala je agonija, jer je u međuvremenu bilo nekoliko dojava da su je videli, najpre u Slapčeviću, nedaleko od Šapca, a onda i u Jevremovcu, nakon čega joj se gubi svaki trag. Ubrzo je pronađena mrtva u susednom selu.

ISPOVEST BEOGRADSKOG MATIČARA: Mlada izjavila da ZADRŽAVA SVOJE PREZIME, a onda se čula rečenica zbog koje je NASTAO HAOS!

Živela u stanu koji je dobila od šabačke bolnice

Cveta je živela u stanu solidarnosti dobijenom od šabačke bolnice gde je nekada radila. Poslednjih godina bila je bolesna, a povremeno je pokazivala simptome demencije, kao posledica teših zdravstvenih tegoba.

smrt

Foto: privatna arhiva

Kćerka koja je o njoj vodila brigu, pre petnaestak dana otputovala na rad u inostranstvo. Pretpostavlja se da se nesrećna žena izgubila i tako lutala tražeći kuću, a kod sebe nije imala novac niti dokumenta.

Pitanje je kako niko od građana koji su je sreli kako izbezumljena luta tražeći svoj dom, nije zaustavio, pozvao da se ugreje, obavestio policiju, smestio u kola i odvezao u bolnicu?! Sve dojave policiji kasno su stizale da se bilo šta učini.

(Dnevne.rs /Izvor: Mirjana Čvorić Gubelić, Blic)