STAKLOREZAC IZ RESAVSKE PRIZNAO ZLOČIN: “Ubio sam svog najboljeg prijatelja, ali ne zbog novca”

pekar

Foto: printscreen/fejsbuk

Suđenje staklorescu Filipu Gavranoviću (31) za ubistvo prijatelja Nikole Ostojića (36) počelo je juče u beogradskom Višem sudu pripremnim ročištem na kom je okrivljeni ponovio da se ne oseća krivim.

Pripremno ročište u ovom predmetu održano je bez javnosti, a na njemu se o krivici izjasnio okrivljeni Gavranović. On je pred sudom ponovio da se ne oseća krivim za ubistvo Ostojića, ali:

– Gavranović je delimično priznao delo, rekavši da jeste ubio prijatelja, ali je negirao da je to uradio iz koristoljublja, odnosno zbog 20.000 evra, koje Ostojić nije želeo da mu pozajmi – saznajemo od izvora upoznatih sa slučajem.

TVRDIO DA ZNA KO SU UBICE OLIVERA IVANOVIĆA: Dve nedelje nakon zločina osobe iz kriminalnog miljea označio kao odgovorne?!

Nakon što je dao iskaz, Gavranović je vraćen u ćeliju – u pritvoru se nalazi od hapšenja u novembru prošle godine.

Podsećamo, policiji je 3. novembra 2017. prijavljen nestanak Nikole Ostojića, vlasnika pekare u Resavskoj ulici u centru Beograda. Nakon što su prijavili Nikolin nestanak, u akciju potrage uključili su se i Gavranovićeva porodica i prijatelji, među kojima je bio i Gavranović.

ubica

Foto: Printscreen/Fejsbuk

Ipak, nakon tri dana uzaludne potrage – koja je policiju vodila i do Borče – Ostojićevo telo pronađeno je upravo u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji koja se nalazi preko puta Ostojićeve pekare. Gavranović je uhapšen nakon pronalaska Nikolinog tela.

Istraga je pokazala da je ubicu prvog policiji prijavila upravo njegova supruga, koja je primetila čudno ponašanje svog muža. Ona je, navodno, na njegovoj odeći primetila i Nikolinu krv. Uz pomoć svedoka inspektori su uspeli da rekonstruišu događaj.

SUD U VALJEVU PUSTIO NA SLOBODU VOZAČA TOJOTE: Nisam mogao da se zaustavim, nisu mi radile kočnice!

Ostojić i Gavranović su kobni dan provodili uobičajeno: sedali su u bašti jedne poslastičarnice između njihovih lokala, pili kafe i piva. U jednom trenutku, Gavranović je namamio Ostojića u svoju radnju, gde ga je ubio oštrim predmetom, a zatim njegovo telo zatrpao kartonom i staklom. Onda se opušteno prošetao do obližnje pekare, i od radnica zatražio džoger i kofu kako bi obrisao i pokupio krv sa poda. Njima je rekao da mu to treba jer mu je radnja poplavljena kada je pukla vodovodna cev.

(Dnevne.rs/Izvor: M.Jovanović,Blic.rs)