SRPKINJA (23) BRUTALNO UBILA BEBE BLIZANCE: Osuđena na 2 godine i 10 meseci zatvora u Švajcarskoj, u ćeliji će provesti samo godinu dana

majka

Foto: printscreen/privatna arhiva

Švajcarsko tužilaštvo tražilo je samo osam godina zatvora za Srpkinju, dok je odbrana zahtevala uslovnu kaznu od 20 meseci za probni period od tri godine

Srpkinja (23), koja se danas našla pred krivičnim sudom u Lucernu u Švajcarskoj zbog optužbi da je ubila tek rođene blizance, osuđena na dve godine i 10 meseci zatvora. Od toga, ona će morati samo godinu dana da provede iza rešetaka, a posle će biti puštena na uslovnu slobodu od 22 meseca.

Švajcarsko tužilaštvo tražilo je samo osam godina zatvora za Srpkinju, dok je odbrana zahtevala uslovnu kaznu od 20 meseci za probni period od tri godine.

Mlada Srpkinja, čije ime nije navedeno, optužena je da je 10. decembra 2015. godine ubila tek rođene blizance u Lucernu. Ona se porodila sama u svojoj kući u sedmom mesecu trudnoće, a od i sestre, sa kojima živi u kući, sakrila je da joj je porođaj počeo.

Napunila je kadu vodom i na internetu gledala kako treba da se porodi sama. Nakon što je rodila prvu bebu, dečaka, otišla je u podrum kuće i bebu, svom snagom, udarila o zid, pa o pod. Dečak je od stravičnih povreda preminuo. Više od 30 sati kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dete. Ono je preminulo brzo posle toga. Njegovo telo sakrila je u korpi za veš, a telo prvorođenog dečaka u plišanoj igrački, roze medvedu.

Šokantan zločin otkriven je kada je devojci pozlilo usled obilnog krvarenja, a kada su je odveli u bolnicu, doktori su odmah znali da se porodila. Alarmirali su policiju koja je ubrzo upala u njenu kuću i pronašla mrtve blizance.

ŽIVU GLAVU IZVUKLI IZ RATA: Kupala sam se u koritu jer nismo imali kupatilo, a sada imam sve

NAUČILA DA SE NOSI SA “NEŽELJENIM ROĐENJIMA”

Uhapšena je i nakon 63 dana u pritvoru, priznala je zločin, ali se danas na suđenju pravdala da ne zna kako se osećala kada je to uradila, kao i da “ne zna šta joj se motalo po glavi”.

Tužilac je danas rekao kako je ona, pošto je odrasla na farmi u Srbiji “tamo naučila kako da se nosi sa neželjenim rođenjima”.

PALE OPTUŽBE: Nisam verovao bratu da SAŠA JANKOVIĆ RADI ZA SLUŽBU! A ONDA..

On je u završnoj reči insistirao da Srpkinja nije naivna.

– Optužena ima dva lica. Ona je naivna, ali i proračunata. Lagala je nekoliko puta vlasti i prilagođavala svoje izjave – istakao je on i dodao da “zahteva zatvorsku kaznu od osam godina robije”.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)