SIN INSPEKTORA PUCAO MAJCI U OKO: Pre godinu dana izbo mladića, sada umalo ubio ženu (INFO)

vozilo

Foto: Dnevne.rs

Vuk Š. (25) iz Čačka, koji je u ovom gradu poznat jer je pre godinu dana u centru grada izbo jednog mladića, u subotu je upucao i teško ranio svoju majku Gordanu G. (53) kojoj su se lekari intenzivne nege čitavu noć borili za život.

Iz još uvek neutvrđenih razloga, Vuk Š. se pre dve večeri u porodičnom domu latio pištolja, koji je opalio u pravcu lica njegova majke.

Nije poznato da li je mladić namerno pucao u majku ili se, kako prenose pojedini lokalni mediji, “igrao” sa pištoljem koji je u jednom trenutku opalio.

Naime, metak je pogodio Gordanu G. u oko nakon čega je hitno, životno ugrožena prebačena u Opštu bolnicu u Čačku. Ženi su se lekari čitavu noć borili za život i samom pukom srećom je preživela ranjavanje.  Reč je o prostrelnoj rani, metak je završio u desnoj polovini grudnog koša.

Žena je dovezena u bolnicu sa povredama opasnim po život i nakon dijagnostike i primarnog nadzora tokom cele noći bila pod nadzorom lekara intenzivne nege. Sada je vitalno stabilna, ali njeno stanje prate lekari intenzivne nege jer je reč o politraumi i treba biti oprezan – kaže portparolka čačanske Opšte bolnice dr Biljana Kočović.

U međuvremenu njen sin Vuk Š. je uhapšen i saslušan. Po nalogu Tužilaštva istraga je u toku i utvrđuju se sve okolnosti ovog slučaja.

Inače, Vuk Š. sin je policijskog inspektora u PU Čačak, a njegovas majka ne živi sa njim, već je bila u poseti.

Za mladića komšije kažu da je od ranog detinjstva imao kontakt sa oružjem, a poznat je i jer je pre godinu dana nožem izbo sugrađanina Marka Šelovića (24) u strogom centru Čačka.

Naime, Vuk je na Marka nastrnuo nožem u sred dana na platou gradskog šetališta, naočigled brojnih prolaznika 14. oktobra prošle godine. nakon ovog napada nije mu određen pritvor, već se branio sa slobode.

(Dnevne.rs /Izvor: Miroslava Brkic, Blic)