SAZNAJEMO: Bivši predsednik Srbije Boris Tadić saslušan u Višem sudu!

Boris

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić pojavio se danas u Višem sudu u Beogradu, kako bi svedočio u sudskom postupku koji se vodi protiv nekadašnjeg ministra odbrane Prvoslava Davinića i njegovog pomoćnika Miluna Kokanovića zbog zloupotrebe položaja.

Tadić, koji je kao predsednik države bio i  član Visokog saveta odbrane, potvrdio je da je 2005. ovo telo donelo odluku da se uništi višak naoružanja.

On je, potvrdio navode Davinićeve odbrane, da je to telo donelo odluku i da bivši mistar odbrane nije mogao da utiče na njega kao predsednika kakvu odluku da donese.

TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Zašto se ubila TRUDNA PRIPADNICA VOJSKE SRBIJE šest dana pred svadbu

Kako saznajemo, bivši predsednik je pojasnio da je na tome da se uništi višak naoružanja insistirao tadašnji predsednik Crne Gore Filip Vujanović, kako bi se pospešila namenska industrija republike, koja je tada bila u sastavu državne zajednice. Tadić je pojasnio da je taj zahtev Vujanovića podržao, jer su činili ustupke kako bi se državna zajednica što duže održala.

(Dnevne.rs/Izvor: J. Spasić, Kurir.rs)

1 Comment on "SAZNAJEMO: Bivši predsednik Srbije Boris Tadić saslušan u Višem sudu!"

  1. kada se idioti i lopovi brane od optužbi za svoje lopovluke i idiotluke oni to rade na ovakav način, kao “oni su patriote i imali su plemenite namere”!

Comments are closed.