SASLUŠAN OTAC ČIJE JE DETE NAVODNO OBLJUBIO MALOLETNI DEČAK: “Komšinice su čule urlike mog sina iz žbunja”

otac

Foto: printscreen/privatna arhiva

Muškarac Z. G., koji je prošle nedelje upucao bračni par K. J. i S. J. a čiji je sin navodno silovao napadačevog sina, rekao je na saslušanju u tužilaštvu da su komšinice čule urlike njegovog sina iz žbunja prilikom zlostavljanja.

Z. G. je juče saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu, a razgovor sa tužiocem trajao je nekoliko sati. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je izneo odbranu u kojoj je pokušao da objasni šta se i kako dogodilo te nedelje uveče.

VIDEVŠI KRVAV DONJI VEŠ NA MOM SINU PAO MI JE MRAK NA OČI: Detalji užasa na Novom Beogradu

– On je rekao da su mu dve komšinice rekle da su čule kako njegov sin vrišti u žbunju u koje ga je odvukao stariji dečak. Videli su da su mu spuštene gaće i kako pokušava da pobegne od napasnika. Kada je otac upitao dečaka da li je to istina, šestogodišnjak je potvrdio da ga je tinejdžer najpre maltretirao na igralištu, a onda ga odvukao u žbunje i napastvovao – rekao je za “Blic” izvor upoznat sa istragom.

Besan zbog svega što se dogodilo, Z. G. je otišao da stvari raspravi sa dečakovim roditeljima. U stanu je, kako je rekao tužiocu, najpre zatekao samo majku i baku napasnika. Potom je u stan stigao i otac, čije ga je ponašanje “dodatno izrevoltirao”, jer muškarac nije ozbiljno shvatio njegove optužbe.

KATARINU JE MUŽ IZBO 17 PUTA, krvava je ležala na podu dok je beba od 11 meseci puzila ka njoj. Žrtva otkrila šta ju je spasilo sigurne smrti

– Hteo sam da upucam samo muškarca, ali žena je stajala iza njega i kada sam pucao neki su hici i nju pogodili – rekao je navodno Z. G. u tužilaštvu.

Osumnjičeni je tako praktično ponovio odbranu koju je izneo i policajcima koji su ga uhapsili nakon gotovo dvodnevnog skrivanja. On je i po hapšenju rekao da sumnja da je stariji dečak silovao njegovog sina. Policija je ovakve optužbe shvatila ozbiljno i naložila veštačenje stanja dečaka i njegovih eventualnih povreda.

Pregledom lekara u Dečjoj klinici u Tiršovoj utvrđeno je da postoje indicije da je šestogodišnjak zaista bio napadnut i da ima višestruke povrede, među kojima su i povrede anusa.

Ovaj užasan slučaj potresao je javnost u Srbiji, međutim, šta god da istraga utvrdi, tinejdžer koji je napao šestogodišnjaka ne može i neće odgovarati krivično jer Krivični zakonik predviđa da mlađi od 14 godina ne podležu toj vrsti odgovornosti. Kako su reporteri “Blica” saznali od komšija i rodbine, dete ima nepunih 12 godina i spada u spomenutu kategoriju. S druge strane, Krivični zakon propisuje kazne roditeljima čija deca počine određeno krivično delo. To delo je definisano kao zapuštanje maloletnog lica, ali nije dovoljno da dete samo počini krivično delo da bi roditelji odgovarali. Prethodno se pred sudom mora dokazati da roditelji nisu pravilno vaspitali dete, odnosno da su grubo zanemarili svoje roditeljske dužnosti, što je potom dovelo do incidentnog ponašanja njihovog naslednika.

RAT KRIMINALNOG PODZEMLJA NA ULICAMA SRPSKE PRESTONICE: Da li je bara postala premala za krokodile?

Nakon saslušanja, Viši sud u Beogradu nije odredio pritvor do 30 dana za Z. G. već samo meru zabrane prilaska svedocima u ovom slučaju.

UPUCAO GA NJEGOVIM PIŠTOLJEM?

Z. G. je postupajućem tužiocu Višeg tužilaštva rekao da nije poneo pištolj u stan S. J. i K. J., odnosno da nije planirao da se sa njima razračuna na taj način. Umesto toga, rekao je da je pištolj uzeo u stanu roditelja navodnog napasnika, odnosno da je pištolj vlasništvo muškarca kog je upucao. Juče nije bilo moguće potvrditi tačnost ovih informacija, ali prema nezvaničnim informacijama, pištolj nije bio prijavljen u policiji.

(Dnevne.rs/Izvor: Mihajlo Jovićević, Blic.rs)