SAMOUBISTVO RUKOMETAŠA BOŠKOVIĆA: Majka ga kritikovala zbog noćnog provoda, tašta nije USPELA da mu otme oružje

rukometaš

Foto: Instagram/printscreen/j_o_k_e_r_7

Crvenka je od danas u šoku. Vest da je mladi i uspešni rukometaš Novak Bošković (29), oduzeo sebi život pucajući u glavu iz pištolja za koji je, inače, imao dozvolu, iznenadila je i zaprepastila i staro i mlado. Najviše njegove najmilije, suprugu Milicu i majku Jelu Vukašinović. Niko još ne može da poveruje u najcrnju istinu da je Novak odlučio da podigne ruku na sebe. Navodno se prethodno raspravljao sa suprugom, a potom i majkom, zbog njegovog noćnog odlaska u grad.

Tragedija koja je porodicu zavila u crno dogodila se u nedelju oko 9 sati u dvorištu porodične kuće u Crvenki, gde je živeo sa suprugom Milicom i njihovom šestomnesečnom ćerkicom Srnom. Uspešni sportista je dva dana ranije u rodni grad došao iz Izraela, gde je već nekoliko godina igra rukomet.

Majka tragičo nastradalog sportiste, Jela Vukašinović, lica oblivenog suzama, kaže da je u nedelju ujutro bila sa sinom neposredno pre nego što je pucao sebi u glavu.

– Kritikovala sam ga jer je celu noć ostao u gradu sa drugarima i poznanicima – grcajući govori ucveljena majka. – Dan ranije je stigao iz Izraela, i ja znam da je bio željan društva i druženja sa starim poznanicima, ali nije trebalo toliko da ostane, i zbog toga sam ga prekorela.

Majka dalje kaže da je posle razgovora otišla odatle kod kćerke Danijele, kada je preko telefona pozvala snaha i rekla da je Novak otišao da se ubije.

– Nisam mogla da poverujem u to što čujem – jedva progovara majka. – Uzeo je pištolj i otrčao u baštu. Snajina majka je krenula za njim da ga spreči i otme mu oružje iz ruke, ali nije uspela.

U stan majke Jele, u Ulici Kolonija šećerane, dolaze prijatelji, rodbina, komšije da izjave saučešće. Bolni jecaji za tragično prekinutim Novakovim životom odzvanjaju naseljem na kraju Crvenke, tik uz šećeranu. O Novaku svi govore biranim rečima, ističući da je bio dobar i da je svima pomagao.

“TRIPUT DOLAZILA U HITNU” Momak devojke (27) umrle od posledica gripa krivi lekare Hitne pomoći, direktor odgovora: NEMA PROPUSTA! (FOTO)

– Evo, ovde je u stanu napravio i teretanu, da ima gde da vežba kada dođe – kaže majka Jela pokazujući na zidu okačene dresove klubova u kojima je Novak nastupao. – Pokušavam da dokučim zašto je to uradio, ali razlog ne nalazim. Imao je divnu porodicu, uspešnu karijeru, bio je zadovoljan životom

(Dnevne.rs/izvor: Novosti)