SAMO HOĆU ISTINU! Suprug nastradale Slađane: “Pregazio ju je pijan, pobegao iz Srbije, pa sa advokatom i doktorkom smislio PAKLENI PLAN

tragedija

Foto: Fejsbuk/printscreen

“Samo hoću istinu, a to je da je Željko Vasić bio pijan kada je kolima zgazio moju suprugu Slađanu i da je postupao sa umišljajem jer je iste večeri pobegao iz Srbije!”

Ovo u razgovoru za “Blic” kaže Srđan Lesendrić iz Stepojevca, čiju suprugu je 22. oktobra 2016. godine kolima usmrtio Željko Vasić. Svoj sivi “sitroen” je sakrio u garaži u napuštenoj kući u blizini Meljaka, ali je policija identifikovala i zaplenila vozilo. Njega je lazarevački Osnovni sud osudio na 27 meseci zatvora.

Međutim, odlazak u zatvor je odlagao i to čak dva puta, u septembru i novembru 2018. godine, a u tome su mu pomagali njegova advokatica Bosiljka Đukić (58), kardiolog KBC “Zvezdara” Nenad Pečinović (41) i policajac Aleksandar Živković (40), koji su pre nekoliko dana uhapšeni zbog sačinjavanja lažnih medicinskih nalaza. Lekar je sačinio dokumentaciju o lečenju i hospitalizaciji osuđenog Vasića iako se on nikada nije lečio u bolnici.

AMERIČKO ISTRAŽIVANJE UZDRMALO HRVATE: Srbija daleko bolja od Hrvatske

Pakleni plan koji, po svemu sudeći, nije urodio plodom, organizovala je, sumnja se, advokatica Đukić u dogovoru sa Vasićem, koja bi kontaktirala policajca Živkovića, a on dalje izdavao usmene naloge kardiologu iz KBC “Zvezdara” o sačinjavanju dokumentacije.

Željko Vasić

FOTO: PRIVATNA ARHIVAŽeljko Vasić

Odlaganjem zatvorske kazne, u kojoj su učestvovali lekar i policajac, samo je stavljena so na ranu Srđana i njegove dece, koja su imala osam i šest godina kada im je majka stradala pred očima, a oni su za milimetar izbegli smrt.

– Prošlo je već nekoliko dana od hapšenja, a nisam video da je reagovala Lekarska komora za tako sraman postupak svog člana, kardiologa. Oni su mu izdali dozvolu za rad. Nepojmljivo mi je da lekar i policajac, koji treba da brine o građanima, urade tako nešto, da pomažu nekome ko je pijan ubio ženu i pobegao – konstatuje udovac i dodaje da advokaticu donekle i razume jer je njen posao da izvuče svog klijenta.

Osim pokušaja da čovek koji je ubio njegovu suprugu izbegne odlazak u zatvor, Srđana boli i to što ni u jednom momentu sud nije razmatrao to što je Vasić bio pijan kada je usmrtio njegovu suprugu.

– Bio je na proslavi punoletstva, znam i kod koga. Pedeset svedoka, gostiju mi je reklo da je bio mrtav pijan, nije mogao da stoji na nogama. Začudilo ih je kako je uopšte mogao da vozi. A sud je zanemario to. Ignorisano je i to što je Vasić čim je usmrtio moju suprugu pobegao iz Srbije. To je bilo sa umišljajem. On nije uhapšen kada je pokušao da pobegne iz Srbije, već kada se po nagovoru porodice vraćao u državu – kaže Srđan Lesendrić. Prema Srđanovim rečima, pravosuđe bi moralo mnogo rigoroznije da kažnjava pijane vozače koji izazivaju nesreće i ubijaju ljude.

– Mojoj deci i meni nažalost ništa ne može da vrati Slađanu, majku i suprugu. A onaj koji ju je ubio dobio je samo dve godine i tri meseca zatvora. To je sramotno. Ponavljam, pijan je seo u kola, znači bio je svestan da nekoga može da ubije. I odmah je pobegao, ne zaustavivši se da pruži pomoć. Za takve postupke mala kazna je i deset, 20 godina zatvora – navodi Srđan.

Iače, Željko Vasić je iz Velikih Crljena i dalje se bavi muzikom, a ima dvoje male dece, koliko je za sobom ostavila i Slađana koju je pijan ubio na kolovozu u Stepojevcu.

TIJANI (25) JE ŠMINKA POMAGALA DA SAKRIJE BATINE: Gazio mi je stomak dok nisam prokrvarila i pobacila naše dete

Suprug nije dobio presudu

Srđan Lesendrić napominje da još nije dobio presudu. Pretpostavlja da je presuda pravosnažna, čim je Vasić upućen na izdržavanje kazne.

– Ni moj advokat ne zna šta je sa tom presudom, zašto mi nije poslata. Bez nje ne mogu da ostvarim pravo ni na dečji dodatak. Ne pitajte me kako živimo. Poslednje dve godine ne radim jer nema ko da mi čuva decu – navodi Srđan.

(Dnevne.rs/Izvor: Ana Ž.Adžić)