SAHRANJUJU SINA (12), UMESTO DA SE SPREMAJU ZA ĐURĐEVDAN: Krenuli kod dede na slavu u Priboj, pa ih zadesila tragedija (FOTO)

tragedija

Foto: Facebook/Svetozar Srbljanovic

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak na putu Ljig-Preljina, kada se prevrnuo automobil u kome se nalazila četvoročlana porodica Srbljanović, poginuo je Dušan (12), dok je njegov stariji brat Petar (17) teško povređen. Njihovi roditelji Svetozar (46) i Vesna (43) su prošli s lakšim povredama i nisu životno ugroženi.

TUGA U STARIM BANOVCIMA, ZVONA S CRKVE NE PRESTAJU DA ZVONE

– Svi smo šokirani, velika tragedija je zadesila ovu porodicu, a i sve nas. Juče je Svetozar došao sa posla, radi kao inženjer tehnologije i stariji sin Petar iz škole, dete ide u drugi razred srednje. Krenuli su u Priboj kod dede koji živi sam, pošli da spremaju slavu. Umesto u nedelju da proslave Đurđevdan, treba da pripremaju sahranu sinu. Ovde u kući je samo baka, Vesnina majka, u strašnom je šoku, tu je i sveštenik, zvona ne prestaju da zvone, golema je to tuga – rekla je kroz suze komšinica ove porodice za Telegraf.rs.

Dušan (12) je podlegao povredama/Foto: Facebook/Svetozar Srbljanovic

Podsetimo, nesreća se dogodila u četvrtak oko 17.30 sati kada je automobil pod nerazjašnjenim okolnostima sleteo sa kolovoza i prevrnuo se pored puta.

Dalji tok istrage utvrdiće da li je otac zaspao za volanom koji trenutak pre nesreće ili da li je vozio neprilagođenom brzinom.

KARAMBOL NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Auto udario u cisternu sa gorivom, izbegnut hemijski akcident (FOTO SA LICA MESTA)

Po rečima dr Biljane Kočović sa Urgentnog centra, Hitna pomoć je sve povređene dovezla u čačansku bolnicu.

– Dete starosti oko 12 godina je, nažalost, podleglo povredama. Dovezeno je bez svesti i bez ikakvih vitalnih parametara. Pokušana je reanimacija, ali ništa nije vredelo. Ostali povređeni imaju politraume, odnosno više teških povreda grudnog koša, glave, stomaka – rekla nam je dr Kočović.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs/Jovana Jovanović Kulaš)