ŠABAN ŠAULIĆ POGINUO U TEŠKOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI

pevač

Foto: printscreen/TV Pink

Šaban Šaulić  poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći nakon nastupa u Nemačkoj prethodne noći, saznaje Telegraf.rs.

  Zvezda narodne muzike u kolima je, prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili, bio sa vozačem i kumom, a nesreća se dogodila u okolini Bilefelda u kojem je pevao.

Spasilačke ekipe o nesreći su obaveštene u 6:50 časova ujutru.

Do 9:30 časova put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvoro povređenih ljudi izvlačili iz smrskanih kola.

BIO JE KRALJ NARODNE MUZIKE

Šaban Šaulić rođen je u Šapcu 6. septembra 1951. godine. Bio je srpski pevač folk muzike, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak „kralj narodne muzike“.

Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gde je on i sam proveo dosta vremena. Šaulić je živeo i radio u Beogradu. Sa svojom suprugom Gordanom je imao troje dece – Sanelu, Ildu i Mihajla. Omiljeni hobiji su mu bili pecanje u svojoj vikendici u Krčedinu i fudbal.

Šaulićeva kuma je bila Zorica Brunclik.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

VUČIĆ PORUČIO HRVATIMA: Vas ću prvo da pozovem kad nam budu stigli helikopteri, nisu to vražije kočije

Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu „Gordana“ koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.Pesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena“ i dr.

Pojavio se u filmu “Sok od šljiva” 1981. godine, a u drugoj sezoni serije Ubice mog oca otpevao je pesmu Nemam više nikoga, za koju je muziku i tekst napisala Aleksandra Kovač.

OTAC KRVNIČKI TUKAO ĆERKU, PA JOJ STRGAO MAJICU: Devojčica (14) pobegla u susedno dvorište, a onda je usledio još veći HOROR! (INFO)

Bio je u žiriju Zvezde Granda (2013-2016) i Pinkovih Zvezda (2016-2017).

(Dnevne.rs/Izvor: I.C., Telegraf.rs)