Šaban je bio KRALJ NARODNE MUZIKE, a evo zašto NIJE voleo da ga tako zovu

pevač

Foto: Youtube/PrintScreen/ RTS Zabavni program – Zvanični kanal

Šaban Šaulić, jedan od najistaknutijih srpskih pevača narodne muzike, koji je danas preminuo posle teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj, gde je imao nastup, nosio je i laskavu titulu kralja narodne muzike, koju, po sopstvenom priznanju, nije voleo.

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Veliki deo detinjstva je proveo u Bijeljini. Rani život Šaban i njegova starija sestra su živeli veoma skromno jer roditelji nisu imali stalne prihode. Otac je prodavao lutriju, a majka igračke. Pevača je pazila sestra čija je obaveza bila i da vodi računa o domaćinstvu. Pored muzike, Šaban je bio veoma talentovan za sport.

Stric Alija je smatrao da više novca može da zaradi kao muzičar. Jednom ga je pozvao da peva u kafani u kojoj se provodio sa društvom. Pošto ga je Šaban smatrao velikim autoritetom, nije se usudio da ga odbije. Otpevao je pesmu: “Jablani se povijaju” i napunio kafanu. Nastavio je tu da peva i da dolazi sa drugovima.

Za PGP RTS je izdao prvu singlicu sa još tri pesme: “Zasviraj mi, Cigo, tužnu pjesmu”, “Ne plači, srce” i “U kafani ja usamljen”. Sa 18 godina se preselio u Beograd što mu je, kao detetu iz provincije, teško palo. Ljudi su čuli za njega, ali niko nije znao kako izgleda. Bio je stidljiv i povučen, a devojkama se retko udvarao.

Naježićete se kad vidite poslednju objavu Šabana Šaulića na društvenoj mreži! (FOTO)

pevač

Foto: printscreen/youtube

Do 2002. godine je nosio periku, ali nakon toga je promenio imidž koji je prezentovao zajedno sa novim albumom. Zbog stresa koji prati njegov posao, najviše voli da se osami u kućici u Krčedinu i da peca. Na taj način puni baterije za naporne nastupe koje ima po svetu po kome se, iako ne zna strane jezike, odlično snalazi.

Podsetimo, Šaban Šaulić je pre 5 meseci usred noći osetio je jak bol u grudima, te je bio primljen po hitnom postupku na jednu privatnu kliniku, što je krio od svoje supruge i ćerki da ne bi brinule.

I KAMEN BI ZAPLAKAO: Porodica Šabana Šaulića oglasila se povodom velikog gubitka

Pevača su zvali i “kralj narodne muzike”, što se njemu nije dopadalo.

– Nikako, verujte mi. Znam da su već i carevi i kraljevi pomrli pre nekoliko godina. Nikad nije bilo da stavim nos na plafon zbog te titule. To su kolege htele da me prozovu, ali mi nije toliko drago. Lepše mi je kada mi kažu da sam jedan od najboljih u svom poslu – izjavio je pevač svojevremeno.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)