ROTVAJLER IZUJEDAO TROJE DECE U SREMSKIM KARLOVCIMA: Dečaku (16) otkinuo komad mesa veličine šake?!

DNEVNE

Foto: Dnevne.rs

SREMSKI KARLOVCI – Troje dece povređeno je danas u Sremskim Karlovcima kada ih je rotvajler iz susedne kuće napao i izujedao, a najteže povrede zadobio je dečak star 16 godina kome je pas otkinuo deo mesa sa tela veličine šake.

Drugo dvoje dece od 13 i 11 godina zadobilo je lakše povrede.

Reč je o psu koji je iz dvorišta porodične kuće u Balkanskoj ulici izašao na ulicu gde je napao komšijsku decu, koja su potom pobegla u kuću. Trenutno su na terenu ekipe hitne pomoći i policije.

Policija je odmah izasla na teren, dok ekipa hitne pomoći koja je takođe brzo stigla, nije smela da uđe u dvorište jer je pas i dalje slobodno šetao. Policajka iz patrole uspela je da uđe kroz prozor kuće u sobu u kojoj su deca pobegla i dečaku sa povređenom rukom ukazala pomoć.

Nakon sat vremena, lekari Hitne pomoći uspeli su da uđu unutra i izvedu decu radi daljeg ukazivanja medicinske pomoći.

U Sremskim Karlovcima ne postoji služba koja bi mogla da dođe i i pobrine se za psa, a iz Zoohigijene u Novom Sadu rekli su da opština nije pod njihovom ingerencijom, pa ne mogu da intervenisu.

Očekuje se dolazak ekipe za uviđaj, a policija će protiv vlasnika psa podneti krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti po bezbedednost.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)