RAZLOG ĆE VAS RAZBESNETI: Lekari videli da je BEBA živa, ipak je poslali u mrtvačnicu gde se SMRZLA NASMRT!

tuga

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Tek rođeni dečak je proglašen mrtvorođenim, a onda je odjednom počeo da se pomera. Međutim, lekari su ga stavili u mrtvačnici, gde se smrzao i preminuo, jer im je bilo “mrsko da menjaju papirologiju”, prenosi Dejli mejl.

Zbog ovog događaja, dva starija lekara su optužena za ubistvo.

Dežurni lekar Kuanjiš Nisanbaev, kako tvrde tužioci, odlučio je da se dete stavi u mrtvačnicu sa preminulim osobama iako su videli da je beba pomerila nogice, što je bio znak da je dečak živ.

On i još uvek neimenovani akušer u centru Atirau sada su optuženi za ubistvo, a policajci su slučaj otkrili sasvim slučajno – pisluškivajući mobilni telefon lekara u nepovezanoj istrazi za korupciju.

– Nakon rođenja, bebu su nemarno registrovali kao mrtvorođenu, a dete je bilo još uvek živo – kazao je šef antikorupcijske policije Šingis Kabdula.

– Nakon što su videli da dete daje znakove života, umesto da su hitno reagovali, odlučili su da ne učine ništa, jer je dokumentacija već bila završena i ostavili su tek rođenog dečaka da umre – dodao je on.


O slučaju je lekar pričao putem mobilnog telefona, a tako su policajci i otkrili horor u ovoj bolnici.

Zgroženi zvaničnici vlade uputili su izvinjenje porodici i majci deteta, a doktori se nalaze u pritvoru.

Kako se saznaje, lekar Nisanbaev je još optužen i za korupciju – podmićivao je zvaničnike da pokrije greške u poslu i da osigura luksuzne godišnje odmore.

       

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Dejli mejl)