“RADE ĆE SE UBITI AKO PREŽIVI” Stravične reči majke i bivše žene krivca za tragediju kod Vlade Srbije

nesreća

Foto: RTS/PrintScreen

Mileva N. i Dragana Š., baka i majka Nikole N. (20), koji je prekjuče poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Vlade Srbije u Beogradu, zajedno sa svojom maćehom Jelenom P.(34), juče su ih oplakivale i molile Boga da Nikolin otac Rade (42) i njegov dvogodišnji brat, koji su povređeni u udesu, prežive.

Mileva je jecala u kući u selu Dobrača kod Arilja, odakle su u četvrtak, Rade, Jelena, Nikla i dečak (2), krenuli u prestonicu na zakazanu operaciju dečaka.

Na aparatima

– Snaha Dragana, prva Radetova žena, bila je u bolnici kod njega. Rekla mi je da je na aparatima. Molim se Bogu da izdrži. Bila je i do malog unuka. Zavijena mu je glava i nogica, počeo je da plače kad ga je pomilovala po kosi.

I Radetova prva žena, koja živi u Beogradu, juče nije mogla da zadrži suze.

ZEMLJA JE ZLATO: Mladić (25) sa sela isprozivao vršnjake – U gradovima zapravo žive pravi seljaci! (INFO)

– Sin me je šest minuta pre nesreće pozvao i rekao: “Mama stavi kafu, ubrzo stižem!”. Sat kasnije sam na vestima videla smrskani BMW – priča Dragana.

Kako kaže, plan im je bio da pre bolnice svrate kod nje.

– Rade i ja smo se razveli, ali smo ostali prijatelji, pa je sa Jelenom redovno dolazio kod mene. Jednom mi je rekao da ću ja othraniti njihovog sina, kao da je nešto predosetio. Teško mi je, izgubila sam dete, ali znam da Rade nije namernno izazvao udes. Ako preživi, on će se ubiti, jer znam da je takav – plače ona.

Njena bivša svekrva ispričala je kakvi su bili planovi njene porodice, koji su u trenu uništeni.

semafor

Foto: Printscreen

Čekala ih na kafi

– Snaja je trebalo da ostane sa dečakom u bolnici, Rade da se vrati tokom popodneva u selo, a Nikola da ostane u Beogradu kod majke, pa da se za desetak dana vrati u selo. Kad su bili kroz Beograd, oko šest ujutru, valjda neposredno pre nesreće, pozvali su Draganu i rekl i joj da stavi kafu. Ona je čekala, a onda je videla vesti na televiziji – priča Mileva i dodaje da je ona za to vreme spremala ručak za popodne, kad joj se sin vrati.

– TV je bio uključen i čula sam vest da je bila nesreća, da su učestvovali kombi i BMW, nešto me je lednulo – kaže starica.

Tek oko 11 sati najcrnje slutnje su se obistinile.

– Jelena se tog jutra tri puta vraćala do mene da se pozdravimo i da me poljubi! Poslednjih dve, tri godine živela je ovde, rodio mi se drugi unuk. Rade je vozio kamion po Evropi, Nikola je obučavao vožnju, trebalo je da polaže, Rade mu je čak i kola spremao. Kamo sreće da mene sad kopaju, a ne mog Nikolu, moje sunce – plakala je starica.

POSLEDNJI DETALJI ISTRAGE NESREĆE U BEOGRADU: Rade se zakucao u zgradu Vlade Srbije i usmrtio ženu i sina, preti mu 12 godina (INFO)

Majka uplakana: Sad mi nema sina

– U Urgentnom sam saznala da mi je sin mrtav, kao i njegova maćeha. Moj Nikola je imao planove za budućnost, trebalo je sa ocem da počne da vozio kamione, gajio je maline, bio je vredan. A sad mi nema sina – kaže Dragana i dodaje:

– Rade je bio pažliv vozač, ali je voleo povremeno da vozi malo agresivnije

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)