PRVA PRETPOSTAVKA POLICIJE: Ovo je najverovatnije krivac za STRAVIČNU nesreću kod Niša!

tragedija

Foto: MUP Srbije

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu kod mesta Donje Međurovo stradalo pet osoba, dok je 27 ljudi teže i lakše povređeno.

Rebić, koji je obišao mesto saobraćajne nezgode i koji je razgovarao sa lekarima Kliničkog centra u Nišu u kome su povređeni hospitalizovani, istakao je da će nadležno tužilaštvo i policija utvrditi sve okolnosti pod kojima je došlo do ove teške saobraćajne nezgode i da će odgovorni biti procesuirani.

– U ovom trenutku imam informacije da je do saobraćajne nezgode, najverovatnije, došlo usled propusta vozača autobusa. Istraga će utvrditi da li je tako. Ispitaće se da li je vozač ispunjavao psiho – fizičke uslove za upravljanje vozilom, a proverićemo i sve druge okolnosti koje su vezane za uslove puta – rekao je Rebić.

Foto: MUP Srbije

Direktor policije je ukazao da su pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci-spasioci brzo došli na lice mesta i zajedno sa službom Hitne pomoći, u veoma kratkom vremenu, povređene prebacili u Klinički centar Niš.

POLICAJCI PLAKALI DOK SU IZVLAČILI ŽRTVE IZ AUTOBUSA SMRTI: Na mestu tragedije razbacana obuća, stvari, krv… Urgentni u Nišu liči na ratnu bolnicu

Rebić je izrazio najdublje saučešće porodicama poginulih i apelovao na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, prilagode brzinu uslovima i stanju puta, kako bi sačuvali svoje živote i živote drugih.

(Dnevne.rs/izvor: Telegraf.rs)