PRIPADNICI OVK MOTORNOM TESTEROM ODRUBILI GLAVU SRPSKOM POLICAJCU: Za ubistvo Ivana niko nije odgovarao

tragedija

Foto: Privatna arhiva

Ivan Bulatović iz Peći, koji je kao policajac radio u Glogovcu. Kidnapovan je iz voza 23.05.1998. godine u selu Banjska. Mučen u logoru u selu Likovac. Ubijen u centru sela. Motornom testerom glavu mu odsekao Sabit Geci, a sa njim bio je Sahit Jašari. Za ovaj zločin niko nije odgovarao.

Podsećamo vas na stravični zločin koji se dogodio na Kosovu i Metohiji a za koji niko nikada nije odgovarao.

Ivan Bulatović i supruga Mira bili su zaposleni u MUP-u Srbije, u policijskoj stanici u Glogovcu, u regionu Prištine.

Tog 23. maja, njih dvoje su putovali vozom na od Peći ka Kosovom Polju. Kada se voz zaustavio u selu Banjica, tri naoružana pripadnika OVK u civilnoj odeći ušla su u vagon i izveli Ivana.

Supruga je bila svedok da je napolju pretučen, uguran u veliko vozilo i odvezen.

Otmicu je odmah prijavila policiji, Crvenom krstu i drugim organizacijama, ali od tada ne zna šta se sa njim dogodilo.

IGOR JURIĆ BRUTALNO ISKREN: Ako vam sutra starija osoba zavede maloletnu ćerku, setite se ovog čoveka i onoga što ste podržali”

“Niko nas nikada nije zvao, niti obavestio o njegovoj sudbini. Sve smo saznavali iz novina, čak smo pokušavali da kontaktiramo neke redakcije koje su pisale o nestanku mog oca, da ih pitamo kako su došli do tih informacija. Zato ne mislim da će se se saznati istina. Dobili smo mišljenje Savetodavne komisije, ali više ne znamo da li možemo i čemu da se nadamo”, ističe ćerka Jelena Vučićević.

Međunarodni tužilac Euleksa Mauricio Salustro 2013. je podigao optužnicu za ratne zločine u zatvoru Likovac protiv 15 bivših pripadnika OVK iz takozvane Dreničke grupe, gde je zaštićeni svedok C dao stravičan iskaz o sudbini Ivana Bulatovića.

On je kazao da su Sabit Geci i Sahit Jašari fizički maltretirali Bulatovića, a potom mu je Geci motornom testerom odrubio glavu.

foto: Privatna arhiva

“I to smo saznali iz medija. Možete misliti kako se osećamo. To je strašno”, kaže Jelena Vučićević.

Ta optužnica za ubistvo Bulatovića je odbačena zbog nedostatka dokaza, a tužilac Salustro, koji je podigao još nekoliko optužnica za ratne zločine, uključujući i onu protiv Fatmira Ljimaja, se sam našao pod istragom Euleksa.

MAĐARSKA – ISTINSKI HEROJ ZA SRBIJU! Ovo je NEISPRIČANA priča iz BOMBARDOVANJA koju NATO krije kao ZMIJA NOGE

“Sve istrage su zasnovane na dokazima. Slučaj može uvek da se ponovo otvori, ukoliko se pojave novi dokazi”, rečeno je “Vestima” u Euleksu na pitanje da li zaključci Savetodavne komisije za ljudska prava Unmika mogu biti povod za dalje procesuiranje otmice i ubistva Ivana Bulatovića.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije je formiralo predmet za ratne zločine OVK u zatvoru Likovac, ali osumnjičeni nisu dostupni srpskim organima.

Avgusta prošle godine Tužilaštvo je od Ministarstva pravde Srbije tražilo da dokaze, shodno proceduri uzajamne pravne pomoći, proslede preko Euleksa tužiocima na tom slučaju.

Povratnu informaciju nemaju, a u Euleksu ne žele da komentarišu da li su u procesu koristili dokaze srpskog tužilaštva.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)