“Prespavao kod mene, pa mi odveo ćerku”: Potresna ispovest oca otete devojčice (9) iz Sente

pubovi

Foto ilustracija: Telegraf

Inspektori su zbog sumnje da je hteo da otme devojčicu uhapsili beskućnika A. T., sa kojim je Erika pronađena u blizini železničke stanice. On se pravdao da Erika nije htela da se vrati kući nego je želela da ostane sa njim.

Kako je ispričao Šandor Čordaš, devojčicin otac, kod njega je u petak došao Atila i zamolio ga da prespava na njegovom zapuštenom salašu, na periferiji Sente.

– Dozvolio sam mu da prespava. Kada je u subotu u ranim satima došao kod mene zamolio me je da ga pustim da sa Erikom ode u prodavnicu. Rekao mi je da hoće da kupi hranu i da se tako oduži za smeštaj. Obećao je da će se na salaš vratiti do 14 sati – ispričao je Šandor.

On je dodao da je postao sumnjičav kada je video da pada mrak, a da se Atila ne vraća sa Erikom. Zato je otišao u policiju i prijavio ćerkin nestanak.

ČOVEČANSTVO U VELIKOJ OPASNOSTI: Sjedinjene Američke Države vraćaju svet u Hladni rat“

Ubrzo je čitava policija u Senti počela potragu za Erikom, da bi ona i osumnjičeni u nedelju oko 14 časova bili pronađeni na železničkoj stanici u Senti.

– Devojčica je bila u dobrom zdravstvenom stanju i nije bila povređena, što je pokazao i ginekološki pregled. Inspektori su odmah stavili lisice na ruke osumnjičenom, za koga je proverom utvrđeno da je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela, i to uglavnom krađa. On je prilikom saslušanja negirao da je otmičar i naveo da dete nije htelo da se vrati kući.

VODITELJKI PINKA LICE POTPUNO SMRSKANO, U NESREĆI ZADOBILA PRELOM KARLICE, RUKE I REBARA, A SAD SE OPORAVLJA: Život mi je visio o koncu, jedva sam preživela! (FOTO)

-Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo pokupšaj otmice – naveo je izvor blizak istrazi i dodao da su sa malom Erikom socijalni radnici obavili razgovor.

(Dnevne.rs/Izvor: Informer, Srbija Danas)